Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Najvyšší súd rozhodol: Advokát Martin Ribár ostáva naďalej vo väzbe

Martin Ribár
Martin Ribár (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

BRATISLAVA - Advokát Martin R., ktorého zadržali v októbri 2019 v rámci policajnej akcie Apač, bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd (NS) SR. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát 4T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí na podklade sťažnosti obvineného Martina R. rozhodol tak, že obvineného ponechal v preventívnej väzbe s tým, že senát skonštatoval, že dôvody kolúznej väzby u tohto obvineného v súčasnej dobe už pominuli," vysvetlila hovorkyňa.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) 10. februára zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu. Sudca vtedy neprijal jeho písomný sľub ani ponúknutú finančnú záruku. Martin R. bol zadržaný v októbri 2019 v rámci akcie Apač zameranej voči bratislavskej skupine takáčovcov. Vo väzbe je približne 17 mesiacov.

O predĺžení väzby Martinovi R. o sedem mesiacov rozhodol ŠTS v Pezinku na začiatku decembra 2020. Voči rozhodnutiu obhajoba podala sťažnosť. NS SR následne tiež v decembri konštatoval, že žiaden zo skutkov, ktoré sa mu kladú za vinu, nevykazuje znaky obzvlášť závažného zločinu a jeho väzba môže trvať maximálne do 28. mája 2021.

Viac o téme: RozhodnutieNajvyšší súdMartin RibárAkcia Apač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu