Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Nádej pre región s najhoršou zamestnanosťou: Priemyselný park prinesie stovky pracovných miest

Na snímke minister hospodárstva SR Richar Sulík (SaS) počas tlačového brífingu k predstaveniu plánovaného priemyselného parku v Rimavskej Sobote Zobraziť galériu (6)
Na snímke minister hospodárstva SR Richar Sulík (SaS) počas tlačového brífingu k predstaveniu plánovaného priemyselného parku v Rimavskej Sobote (Zdroj: TASR/Lukáš Mužla)

RIMAVSKÁ SOBOTA - O pripravovaný priemyselný park v Rimavskej Sobote už prejavilo záujem päť firiem. Na brífingu na mieste budúcej výstavby to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

V Rimavskej Sobote bol dnes aj predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý taktiež podporil výstavbu priemyselného parku v tomto meste a regióne. Ten by mal zamestnávať približne 500 ľudí. Miera evidovanej nezamestnanosti sa v okrese pohybuje tesne pod hranicou 20 %. 

Boris Kollár dnes podporil výstavbu priemyselného parku v Rimavskej Sobote (Zdroj: NR SR)

Sulík v Rimavskej Sobote vyjadril vieru, že prvý veľký investor bude zazmluvnený ešte počas tohto volebného obdobia. “Dúfam, že ešte tento rok budú vybavené všetky administratívne úkony. Keď už budeme vedieť, kedy bude park hotový, generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu bude intenzívne hľadať investora,” vysvetlil.

Boris Kollár dnes podporil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: NR SR)

Nový priemyselný park má vyrásť na severnom okraji mesta na ploche približne 80 hektárov. “Plánujeme vznik 500 priamych pracovných miest, samozrejme na to je naviazaných veľa nepriamych pracovných pozícií. Maximálne náklady odhadujeme na 9,8 milióna eur bez DPH,” uviedol konateľ spoločnosti MH Invest Boris Kačáni s tým, že dokončenie výstavby je naplánované na koniec roka 2023.

Boris Kollár dnes podporil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: NR SR)

Plánovaný priemyselný park má byť podľa vedenia rezortu hospodárstva projektom “na kľúč”. “V minulosti sme prehrávali boj o investície, lebo ak aj investor prejavil záujem, musel čakať niekoľko rokov, kým vôbec mohol začať stavať,” vysvetlil Sulík.

Boris Kollár dnes podporil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: NR SR)

Spoločnosť MH Invest má na pozemku vybudovať hrubú infraštruktúru tak, aby budúcemu investorovi mohol štát ponúknuť v podstate hotové parcely.

Poslanci schválili predaj pozemku

Poslanci mesta Rimavská Sobota na utorňajšom mestskom zastupiteľstve (MsZ) schválili predaj poľnohospodárskej pôdy, na ktorej má v najbližších rokoch štát vybudovať nový priemyselný park. Mesto za predaj pozemkov zinkasuje viac ako 296.000 eur.

Boris Kollár dnes podporil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: NR SR)

Na MsZ v Rimavskej Sobote sa zúčastnil aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), spoločne s primátorom Jozefom Šimkom podpísali zmluvu i memorandá o spolupráci. „Verím, že tento prvý krok bude prospešný a behom pár rokov sem nasmeruje konkrétnych investorov, ktorí pomôžu obyvateľom získať zamestnanie v tomto zaostalom regióne,“ uviedol primátor. Ako dodal, od štátu má prísľub, že každý nový zahraničný investor bude prioritne nasmerovaný práve do Rimavskej Soboty.

Boris Kollár dnes podporil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: NR SR)

Na rokovaní MsZ sa zúčastnil aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý pripomenul, že nezamestnanosť v okrese Rimavská Sobota prevyšuje 20 percent. „Túto investíciu umiestňuje vláda do regiónu, ktorý to najviac potrebuje,“ povedal Kollár.

Viac o téme: Priemyselný parkRichard SulíkBoris KollárRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu