Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pellegrini reaguje na Matoviča: Predviedol alibizmus, zvoláva vedcov, hoci ich rady ignoroval

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Expremiér a líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini kritizuje pondelkové vyjadrenia predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO). Premiér podľa neho predviedol alibizmus a vinu za súčasnú situáciu s pandémiou nového koronavírusu hodil na vedcov. Kritizuje, že teraz pozýva vedcov na stretnutie, hoci ich rady týždne ignoroval.

"Namiesto toho, aby sa pozrel pravde do očí a priznal, že kvôli chybám jeho vlády na Slovensku zbytočne umierajú ľudia, hodil celú vinu na vedcov, ktorých radami sa vraj už deväť týždňov riadime. Tak, aby bolo zrejmé – neriadime," reagoval Pellegrini na premiérové vyjadrenia. Pripomenul, že vedci žiadali tvrdý lockdown už pred Vianocami a v januári zas varovali pred ďalším plošným testovaním, no vláda konala inak.

"Slovensko je na čele tragického rebríčka v prírastku úmrtí a už, žiaľ, aj na čele rebríčka v počte hospitalizovaných. A jedinou snahou Igora Matoviča je zbaviť sa vlastnej, nepopierateľnej a neodňateľnej zodpovednosti," podotkol. Trvá preto na výzve, aby kabinet Matoviča podal demisiu a prezidentka menovala úradnícku vládu.

Premiér pozval vedcov a odborníkov na spoločné stretnutie v utorok (23. 2.) na Úrade vlády SR. Diskutovať majú o tom, ako zastaviť rast počtu pacientov v nemocniciach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň. Tvrdí, že počty hospitalizovaných s týmto ochorením rastú aj napriek zavedenému zákazu vychádzania, či prijatiu COVID automatu. "Budem sa v utorok odborníkov pýtať, kde je ten pes zakopaný. Očakávam odpoveď, akým spôsobom máme zmeniť pravidlá, aby sme zastavili rast nových hospitalizácií," skonštatoval na pondelkovej tlačovej konferencii premiér.

Viac o téme: ReakciaOdborníciIgor MatovičPeter PellegriniAlibizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu