Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výbuch plynu v Krompachoch: Príčina je stále neznáma

Pri výbuchu zomrela mama s dcérou, syn bol ťažko ranený.
Pri výbuchu zomrela mama s dcérou, syn bol ťažko ranený.

KOŠICE – V kauze výbuchu plynu, ku ktorému došlo 2. februára 2007 v rodinnom dome v Krompachoch, prokuratúra zatiaľ nevyslovila konečné stanovisko. Pri explózii zahynula 33-ročná Monika Ringošová a päťročná dcérka Lenka. Výbuch prežil syn Jakub (9), ktorý skončil s ťažkými popáleninami v nemocnici.

Pre agentúru SITA to dnes povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko, podľa ktorého sa znaleckými posudkami o príčine výbuchu a celým vyšetrovacím spisom koncom roka 2007 intenzívne zaoberal dozorujúci prokurátor. "Po preštudovaní vyšetrovacieho spisu a znaleckých posudkov prokurátor dospel k záveru, že znalecký posudok, ktorý podal Ústav súdneho inžinierstva v Žiline, je potrebné doplniť. Preto vydal vyšetrovateľovi písomný pokyn, aby zabezpečil doplnenie posudku a s tým spojené vyšetrovacie úkony," zdôraznil Filičko.

Ako ďalej uviedol, v kauze je trestné stíhanie vedené pre trestný čin všeobecného ohrozenia, naďalej však iba vo veci, teda bez toho, aby bol niekto obvinený. "V tejto chvíli nemôžem uviesť žiadne podrobnosti, ktorých sa bude týkať ďalšie vyšetrovanie a doplnenie posudku, keďže by to mohlo ohroziť jeho ďalší priebeh," uzavrel. br>
Explózia v rodinnom dome na Ulici SNP v Krompachoch zrovnala so zemou celý dom. Podľa očitých svedkov sa po výbuchu rozhorel požiar, pričom plamene šľahali do výšky viac ako 10 metrov. Vo chvíli explózie prechádzal okolo linkový autobus, v ktorom lietajúce trosky domu zranili viacero ľudí. Tlaková vlna poškodila okná na objekte železničnej stanice vzdialenej niekoľko sto metrov od epicentra výbuchu. Na mieste nešťastia zasahovali hasiči z Krompách, Spišskej Novej Vsi, Gelnice a Košíc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu