Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Progresívne Slovensko vyzýva ministra Krajčího na odstúpenie: Je evidentne unavený a bezradný

 Irena Bihariová
Irena Bihariová (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA – Mimoparlamentné Progresívne Slovensko vyzýva ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, aby zo svojho postu odstúpil. Zdôvodňuje to zlyhaním pri ochrane životov, chaosom so štatistikami okolo nového koronavírusu v rezorte zdravotníctva a snahou o obmedzenie interrupcií.

"Slovensko sa ocitlo na prvom mieste v počte úmrtí na milión obyvateľov na svete. Je to smutná vizitka pôsobenia ministra zdravotníctva, ktorý totálne nezvláda svoju úlohu chrániť to najdôležitejšie - životy a zdravie ľudí. Je evidentne unavený a bezradný, čo si v tejto situácii nemôžeme dovoliť. Preto ho vyzývame na okamžité odstúpenie z funkcie," vyhlásila predsedníčka strany Irena Bihariová.

Zároveň premiéra Igora Matoviča vyzvala, aby prestal "písať statusy na sociálne siete" a urýchlene našiel takú osobu, ktorá sa je schopná naplno sústrediť na výkon funkcie ministra. Rovnako aj podpredseda progresívcov Michal Šimečka mieni, že minister, ktorého krajina sa ocitne na vrchole rebríčka v počte obetí, by mal automaticky opustiť svoj post. Podľa jeho názoru tým vláda dá priestor na nový začiatok a môže sa pokúsiť obnoviť dôveru občanov v opatrenia.

Bihariová kritizuje aj rozhodnutie Ministerstva zdravotníctva SR nepreplácať ženám nad 40 rokov interrupcie zo zdravotného poistenia. "V praxi to znamená, že mnohé zo žien, najmä tie z nízkopríjmových skupín, budú mať problém nájsť financie na interrupciu," dodala s dôvetkom, že všetkým ženám v hmotnej núdzi by sa mali preplatiť interrupcie automaticky. 

Viac o téme: Marek KrajčíProgresívne SlovenskoIrena Bihariová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu