Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenka (26) naletela podvodníkovi: Istý David ju ošklbal o tisícky eur, polícia prehovorila o detailoch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HANUŠOVCE NAD TOPĽOU – Mladá Slovenka sadla na lep podvodníkovi, ktorý s ňou komunikoval pod menom David. Podľa polície dievčinu obral o takmer 2,5-tisíca eur. Páchateľovi teraz hrozí basa.

Policajti priblížili detaily podvodu, ktorého terčom bola 26-ročná žena. Od polovice novembra do polovice decembra minulého roku s ňou prostredníctvom elektronických prostriedkov komunikoval páchateľ vystupujúci pod menom David.

Slovenská dôchodkyňa terčom obrovského podvodu! Prišla o svoje celoživotné úspory: Dôrazné varovanie polície

„Počas jednej z komunikácií páchateľ požiadal ženu o zaslanie jej celého mena, adresy i telefónneho čísla s odôvodnením, že jej chce poslať časť svojej batožiny,“ uviedli ochrancovia zákona s tým, že dievčina mu všetky informácie mu poslala. „Neskôr ju páchateľ požiadal, aby zaplatila poplatky za túto batožinu v sume 2 450 eur,“ dodali policajti. Žena tak spravila - peniaze poslala na určený bankový účet. Do dnešného dňa jej však nebola doručená nijaká batožina a taktiež jej neboli vrátené peniaze.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: androidportal)

„Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Hanušovciach nad Topľou na základe uvedených skutočností v prípade začal trestné stíhanie za prečin podvodu,“ uviedli zástupcovia zákona. Páchateľovi v tomto prípade protiprávneho konania hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Viac o téme: PolíciaPeniazePáchateľPodvodKomunikácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu