Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Podunajské Biskupice zatvárajú škôlky: Jeden rodič bol pozitívny, príznaky má aj dieťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Podunajské Biskupice od utorka zatvára všetky svoje škôlky. Z materskej školy (MŠ) Komárovská, ktorá bola do piatka 5. februára otvorená pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, totiž jeden rodič oznámil svoju pozitivitu na ochorenie COVID-19 i príznaky u svojho dieťaťa. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

Starosta Zoltán Pék uviedol, že rodičov prosil, aby pri najmenšom podozrení výskytu choroby u dieťaťa či v rodine nechali dieťa doma a neohrozili tak celé pracovisko. "Práve to sa však stalo," poznamenal. Keďže ostatné deti MŠ Komárovská sa vrátili podľa starostu do svojich kmeňových škôlok a tried, musel konať okamžite na zabránenie možného prenosu ochorenia, a teda až do odvolania zatvoriť prevádzku všetkých škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Tejto situácii sa dalo predísť skorým informovaním riaditeľa materskej školy a ľudí, s ktorými bola pozitívna osoba v kontakte. Kontaktoval som aj regionálny úrad verejného zdravotníctva," uviedol Pék s tým, že o ďalšej prevádzke materských škôl bude rodičov informovať.

Viac o téme: PandémiaZatvorenieŠkôlkySlovenskoKoronavírusPodunajské Biskupice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu