Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gašparovič sa mýli ako starý ujo

Prezident Ivan Gašparovič
Prezident Ivan Gašparovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Aj prezidenti majú svoje dni. To je jedno z vysvetlení, prečo Ivan Gašparovič, hlava štátu, občas dokáže rozosmiať novinárov, občanov i zahraničných štátnikov. Počas jeho úradovania má na rováši viac vtipných brbtov. Nový Čas vám prináša tie najlepšie.

Chorvátsko alebo Srbsko

(3. 11. 2005)
Po rokovaní s chorvátskym prezidentom Stjepanom Mesičom si Gašparovič poplietol Srbsko s Chorvátskom. "Srbsko je krajina, ktorá dynamicky začala rozvíjať svoje hospodárstvo," začal svoj chválospev prezident.

Dominik alebo Benedikt

(19. 1. 2006)
"Chcem vám poďakovať za podporu pri organizovaní stretnutia s novou hlavou katolíckej cirkvi pápežom Dominikom XVI." Gašparovič týmito slovami oslovil apoštolského nuncia Henryka Józefa Nowackého.

Blair alebo Major

(17. 3. 2006)
„Ja som vyslovil svoj názor aj pred pánom Majorom,“ povedal Gašparovič po stretnutí s britským expremiérom Tonym Blairom. Jeho predchodca John Major bol na čele britskej vlády do roku 1997.

Lisabon alebo Libanon

(29. 1. 2008)
Gašparovičovi sa pošmykol jazyk aj v utorok, keď Lisabonskú zmluvu označil za libanonskú. „Európska politika v súvislosti s Libanonskou zmluvou stojí pred vážnymi rozhodnutiami," uviedol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu