Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nemocnica vo Zvolene má 25 pozitívnych zamestnancov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZVOLEN - Zvolenská nemocnica má v súčasnosti 25 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19 a jeden je v karanténe. V utorok to uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Podľa nej nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť 51 pacientom s novým koronavírusom, siedmi si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. S podozrením na ochorenie COVID-19 sú v tomto zariadení dvaja pacienti. „V nemocnici platia prísne protiepidemiologické opatrenia aj naďalej, nemocnica vykonáva len urgentnú zdravotnú starostlivosť,“ zhrnula hovorkyňa.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V tomto zdravotníckom zariadení od konca septembra minulého roka platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus. „Otec, alebo iná sprevádzajúca osoba môže byť pri pôrode za dodržania prísnych opatrení,“ dodala Pavlikova.

Mobilné odberové miesto zvolenskej nemocnice na bezplatné antigénové testovanie verejnosti sa nachádza v priestoroch klubu dôchodcov v blízkosti nemocnice na Ferjenčíkovej ulici. Odbery sa uskutočňujú každý pracovný deň od 10.00 do 14.00 h.

Viac o téme: NemocnicaPandémiaSlovenskoZvolenKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu