Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Nemocnice majú personál pripravený očkovať, nemajú však vakcíny, hovorí Asociácia nemocníc

Očkovanie na koronavírus
Očkovanie na koronavírus (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Viaceré nemocnice združené v Asociácii nemocníc Slovenska (ANS) hlásia problém s dostupnosťou vakcín. Zdravotnícky personál je pripravený očkovať, zariadenia však nemajú dodané vakcíny od Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Upozornil na to Miroslav Valaštík, riaditeľ Kancelárie ANS.

Nemocnice to vnímajú ako veľký problém z pohľadu neskoršieho zaočkovania celej populácie. "V týchto dňoch už mal byť proces vakcinácie spustený a ľudia sa oprávnene obracajú na nemocnice s obrovským množstvom otázok a dopytov na ich termín očkovania," priblížil Valaštík.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


ANS preto vyzvala ministerstvo, aby urýchlene zabezpečilo dodanie vakcín do nemocníc a umožnilo tak plánovaný priebeh vakcinačného plánu.

Problém s dodávkami vakcín je v celej EÚ

Pod meškajúce dodávky vakcín proti novému koronavírusu v celej Európe sa podpísal výrobca a dodávateľ. Uviedla to Zuzana Eliášová, hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR v reakcii na Asociáciu nemocníc Slovenska (ANS). Tá upozornila na to, že nemocniciam chýbajú vakcíny a očkovanie viazne.

Problém tak podľa hovorkyne nie je na strane ministerstva. Šéf rezortu Marek Krajčí (OĽANO) očakáva, že situáciu na Slovensku by "skokovo" zlepšilo celoplošné testovanie. Zároveň uviedol, že spoločnosť Pfizer/BioNTech dodá menej vakcín proti novému koronavírusu do celej Európskej únie (EÚ).

Viaceré nemocnice združené v ANS hlásia problém s dostupnosťou vakcín. Zdravotnícky personál je pripravený očkovať, zariadenia však nemajú dodané vakcíny. ANS preto vyzvala ministerstvo, aby urýchlene zabezpečilo dodanie vakcín do nemocníc a umožnilo tak plánovaný priebeh vakcinačného plánu.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaNemocnicePersonálKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu