Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nemocnica v Leviciach stále bojuje s nedostatkom zdravotníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LEVICE - Levická nemocnica v priebehu uplynulého týždňa naplno rozbehla očkovanie klientov v zariadeniach sociálnej starostlivosti a seniorských centrách v regióne. Celkovo bolo zaočkovaných 155 ľudí, ktorí spadajú do najrizikovejšej skupiny ohrozenej novým koronavírusom.

Levická nemocnica sa stala oficiálnym vakcinačným centrom od 7. januára. "Uplynulý týždeň sme v rámci spolupráce realizovali hromadné očkovanie seniorov v štyroch centrách sociálnej starostlivosti. V zariadení Fénix sme zaočkovali 114 klientov, v Platane Lontov ďalších 56, v Seniorhous Levice vakcináciu absolvovalo 55 ľudí a naše tímy zaočkovali aj 30 klientov zariadenia Jeseň života,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Levice Ján Belanský.

Nemocnica očkuje aj ľudí, ktorí sa zaregistrovali na portáli korona.gov.sk. Momentálne tu pracujú tri tímy zdravotníkov, ktorí denne zaočkujú približne 250 registrovaných záujemcov. „Z radov personálu nemocnice sa už dalo zaočkovať 440 ľudí, čo je približne 77 percent všetkých zamestnancov. Ďalší prejavili záujem po návrate z PN, karantény či po dobe, ktorú je potrebné počkať po prekonaní ochorenia COVID-19,“ povedal Belanský.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ako pripomenul, popri očkovaní nemocnica stále bojuje s nedostatkom zdravotníkov a veľkým počtom hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19. „K dnešnému dňu evidujeme šesť pozitívnych zamestnancov a 68 máme v karanténe. Tento týždeň by sa situácia mohla o niečo zlepšiť po návrate viacerých kolegov z karantény. Aktuálne sú na ARO siedmi pacienti, z nich šiesti sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Na bežných kyslíkových lôžkach je hospitalizovaných ďalších 53 pacientov. Nemocnica zvýšila počet reprofilizovaných lôžok na celkovo 70,“ doplnil Belanský.

Viac o téme: NemocnicaZdravotníciLeviceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu