Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Fico: Opozícia vydiera!

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Vládna koalícia trvá na tom, aby sa o Lisabonskej zmluve rokovalo a hlasovalo bez ohľadu na to, či sa opoziční poslanci na ňom zúčastnia alebo nie. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej besede predseda vlády Robert Fico.

Zdôraznil, že ak zmluva nebude ratifikovaná len preto, že sa opoziční poslanci rozhodnú pre vydieranie, celá vina za izoláciu Slovenska v rámci Európskej únie bude len na súčasnej opozícii. Ide o prízemné vydieranie, ktorému vládna koalícia podľa Fica nikdy nepodľahne. "Vydieračom a tým, ktorí berú rukojemníkov sa neustupuje," zdôraznil premiér. Predseda parlamentu Pavol Paška sa pridal ku kritike opozície. Kto nezahlasuje za Lisabonskú zmluvu, hovorí, že nechce byť členom únie, konštatoval šéf parlamentu.

Na schválenie Lisabonskej zmluvy je potrebných minimálne 90 hlasov, pričom vládna koalícia disponuje 85 hlasmi. Opozícia dnes požiadala predsedu parlamentu Pavla Pašku, aby z rokovania schôdze, ktorá sa začína v utorok, stiahol návrh tlačového zákona a Lisabonskú zmluvu s tým, že o zmluve je pripravená hlasovať až potom, keď bude tlačový zákon prekonzultovaný aj s opozíciou. Fico zdôraznil, že Smer-SD, keď bol v opozícii, vždy stál na strane Dzurindovej vlády, pokiaľ išlo o európske otázky. Súčasná opozícia sa podľa neho dostala svojim postojom do myšlienkového skratu. Vláda podľa Fica nevidí ani pri najväčšej fantázii dôvod spájať ratifikáciu európskej zmluvy s návrhom tlačového zákona. "Opozícia opäť ukázala, že v mene svojich úzkych straníckych cieľov je pripravená obetovať aj budúcnosť SR v Európskej únii."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu