Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajti odhalili počas kontroly muža, ktorému zadržali vodičský preukaz

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

HANDLOVÁ - Policajti odhalili počas kontroly protipandemických opatrení na hranici okresov Prievidza a Žiar nad Hronom vodiča, ktorému zadržali vodičský preukaz. Muža obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia, informovala o tom v nedeľu trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Na dodržiavanie opatrení a nariadení s cieľom zlepšenia epidemickej situácie dohliada zvýšený počet policajtov na cestách na celom území Trenčianskeho kraja. "Aj napriek tomu to vodič z okresu Žiar nad Hronom riskol a jazdil na vozidle Hyundai po ceste I/9 v Handlovej, časti Nová Lehota, do okresu Žiar nad Hronom. Policajti ho vyzvali na predloženie potrebných dokladov na vedenie vozidla a taktiež sa ho pýtali na dôvod jazdy," uviedla polícia.

Vodič policajtom predložil potrebné doklady až na vodičský preukaz. Tí následnou lustráciou zistili, že ho má zadržaný. Vodič jazdil v čase, keď mu Okresný súd v Žiari nad Hronom uložil zákaz činnosti riadiť všetky motorové vozidlá. Zákaz mu súd uložil ešte v januári v roku 2019 až na šesť rokov. "Vodič už čelí obvineniu z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Za tento skutok je trestná sadzba v zmysle zákona až dva roky odňatia slobody," dodala polícia.

Viac o téme: Vodičský preukazPolícia Kontrola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu