Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia upozorňuje na plné parkoviská počas víkendu: Nezaťažujte zbytočne infraštruktúru

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia vyzýva občanov, aby pri víkendovom pobyte v prírode nevyužívali individuálnu automobilovú dopravu a nezaťažovali infraštruktúru v okolí prímestských rekreačno-oddychových lokalít. Upozorňuje na preplnené parkoviská. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Na týchto miestach bude podľa jej slov dohliadať polícia na bezpečnosť. Rovnako bude prípadne usmerňovať dopravu a kontrolovať dodržiavanie epidemiologických opatrení. "V súvislosti s blížiacim sa víkendom vyzývame všetkých občanov, aby v prípade, ak sa rozhodnú využiť výnimku zo zákazu vychádzania (pobyt prírode v rámci okresu), nevyužívali pri návšteve prímestských rekreačno-oddychových lokalít zdroje individuálnej automobilovej dopravy, a tak nezaťažovali celkovú infraštruktúru v ich okolí," uviedla hovorkyňa.

Poukázala tiež na možnosť využiť vzdialenejšie parkovacie plochy alebo prepravu hromadnou dopravou. Polícia doplnila, že hliadky budú aj počas víkendu na týchto miestach dohliadať na bezpečnosť, usmerňovať dopravu, a tiež kontrolovať dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení a vyhlášok hlavného hygienika SR. "Dodržujte sprísnené opatrenia v záujme ochrany života a zdravia nielen seba, ale aj svojich blízkych," apelovala hovorkyňa na občanov.

Viac o téme: PrírodaPandémiaPolícia InfraštruktúraBratislavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu