Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia odštartoval pilotný projekt na zlepšenie právneho postavenia migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

BRATISLAVA - Zlepšenie právneho postavenia a prístupu k právnej pomoci migrantom, ktorí sú v súlade so zákonom o pobyte cudzincov zaistení a umiestnení v útvaroch policajného zaistenia pre cudzincov na území Slovenskej republiky, je cieľom nového pilotného projektu.

Partnerskú dohodu podpísali koncom roka 2020 Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) a občianske združenie Slovenská humanitná rada (SHR). Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

K uzavretiu zmluvy prispel okrem spomínaných organizácií aj Úrad hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP) PPZ. Úrad vníma realizáciu aktivít v oblasti poskytovania právnych služieb migrantom zadržiavaným v detenčných zariadeniach veľmi pozitívne. "Považuje to za signál dobrej spolupráce s uvedenými organizáciami. O to viac, že ide o organizácie, ktoré poskytujú ochranu migrantom, monitorujú a analyzujú situáciu v dodržiavaní ľudských práv týchto osôb," skonštatovala hovorkyňa. Dohodu zatiaľ uzavreli na skúšobné obdobie, platí počas tohto kalendárneho roka.

Viac o téme: ProjektPolícia Migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu