Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hádky lídrov koalície sa stále nekončia: VIDEO Matovič sa znova pustil do Sulíka! Takto sa fungovať nedá

Premiér SR Igor Matovič a v pozadí Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Premiér SR Igor Matovič a v pozadí Richard Sulík (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) veľmi často narába s pravdou svojským spôsobom. O vicepremiérovi to pred stredajším rokovaním vlády povedal premiér Igor Matovič (OĽANO), ktorý zdôraznil, že je potrebné "to už raz rozseknúť, lebo takto sa už fungovať nedá".

Zároveň reagoval aj na kritiku zo strany odborníkov. "Povedať, že cesta pre Slovensko je masívne plošné očkovanie a nie plošné testovanie, je klamstvo," uviedol premiér. Pripomenul, že Slovensko je jedno veľké ohnisko. Poukázal tiež na to, že Slovensko je na tom najhoršie, čo sa týka počtu úmrtí. Tvrdí, že všetci majú ťahať za jeden povraz a nie kritizovať vládu.

Premiér Igor Matovič pred dnešným rokovaním vády (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Hlupák a nie odborník

"Ak niekto povie, že Slovensko potrebuje masívne očkovanie a nie masívne testovanie, tak to je pre mňa hlupák a nie odborník, keď veľmi dobre vie, že máme k dispozícii očkovacie látky len pre pár percent ľudí," poznamenal premiér. Ako dodal, jedna tretina ľudí bude zaočkovaná, ak všetko dobre pôjde, možno v júni. Podľa premiéra ide o "tancovanie na hroboch ľudí", ak niekto vytvára fiktívne riešenie, ktoré neexistuje.

Premiér SR Igor Matovič
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Premiér doplnil, že sa bude stíhať očkovať všetko, čo Slovensku dodajú. "Ale klamať ľudí, že sa môžeme ísť masívne očkovať a nemusíme sa ísť masívne testovať, to nie je hodné človeka, ktorý vyštudoval vysokú školu. Týmto ľuďom nejde o pravdu, ale o politiku," povedal Matovič. Podľa predsedu vlády je momentálne ťažké povedať, kde všade na Slovensku je situácia problematická. Tvrdí, že je potrebné testovaním urobiť prvotný skríning, ako tomu bolo aj vlani na jeseň počas plošného testovania, aby sa odhalili najväčšie ohniská nákazy ochorenia COVID-19.

V pondelok súhlasil, v utorok už nie

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) bol na pondelkovej (11. 1.) vláde za celoplošné testovanie v súvislosti s novým koronavírusom. Povedal to minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) pred stredajším rokovaním vlády.

Minister obrany Jaroslav Naď pred dnešným rokovaním vlády (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"On explicitne povedal, že je za návrh predsedu vlády," poznamenal Naď. Pokračuje, že následne sa z médií dozvedel, že Sulík je proti plošnému testovaniu. "Stalo sa to x-krát, na vláde bolo povedané niečo, čo bolo potom mediálne prezentované inak zo strany Sulíka," hovorí minister obrany s tým, že jeho "to už prestáva baviť".

Viac o téme: Igor MatovičRichard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu