Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

PREDPOVEĎ na víkend: Mrazivé noci, zasneží len ojedinele: Meteorológovia však hlásia radostnú správu!

Zima Zobraziť galériu (4)
Zima (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Mimoriadne mrazivé rána a kopy snehu sú túto zimu len vytúženým snom. V mnohých oblastiach Slovenska to pôsobí skôr jarným dojmom. Januárové sánkovačky si teda milovníci zimy užívajú snáď len na horách. Čo prinesie tento víkend? Táto správa vás určite poteší!

Presnejšiu predpoveď počasia pre vaše mesto či obec nájdete aj na Predpovede.sk

Na radikálnu zmenu počasia zabudnite. Meteorológovia síce počas víkendu predpovedajú slabé sneženie, avšak len ojedinele, prípadne na severe našej krajiny.

Isté je, že teploty by mali klesať. Pocítime to predovšetkým v noci, kedy treba očakávať aj -7 stupňov. V dolinách a kotlinách môže byť pri zmenšenej oblačnosti miestami aj chladnejšie, v sobotu okolo -10 stupňov. V nedeľu môže teplomer ukázať aj mrazivých -13 stupňov.

Konečne vykukne slniečko

Úsmev na perách však prináša informácia od Slovenského hydrometeorologického ústavu. Podľa ich predpovede by malo pribudnúť viac slnečných lúčov. "Zdá sa, že charakter počasia v nasledujúcich dňoch bude iný ako u nás prevažoval napríklad v decembri. Cirkulácia bude pomerne živá a nad našou oblasťou sa bude udržiavať skôr chladná vzduchová hmota," popísali s tým, že už v piatok boli na Slovensku lokality, v ktorých bola oblačnosť zmenšená.

Slniečko však bude zlepšovať deň najmä budúci pondelok. "V období od 9. do 12.1. je tak sľubná pravdepodobnosť na to, aby našom území došlo k plošne rozsiahlejšiemu zmenšeniu oblačnosti. Podľa dnešných materiálov by najslnečnejší deň mohol byť pondelok 11.1.," spresnilo SHMÚ.

Uvidíme v nasledujúcich dňoch viac slnka? Vyzerá to tak, že áno. Už v piatok sú na Slovensku lokality, a je ich viac v...

Uverejnil používateľ Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) Piatok 8. januára 2021

Sobota

V sobotu počítajte s prevažne veľkou, miestami, a to najmä popoludní, aj zmenšenou oblačnosťou. Ojedinele sa môže vyskytnúť aj slabé sneženie. Miestami tiež hmla, aj mrznúca. Pozor si preto treba dať na cestách. Na Orave a pod Tatrami bude chladnejšie. Na horách vo výške 1500 metrov bude okolo -8 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na dva až tri stupne. 

PREDPOVEĎ na víkend: Mrazivé
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Nedeľa

V nedeľu bude polojasno až oblačno. "V chladnom vzduchu bude od západu cez našu oblasť až nad Ukrajinu zasahovať pás vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne k nám bude od severovýchodu zasahovať výšková brázda nízkeho tlaku vzduchu," uvádza SHMÚ.

Ojedinele sa však vyskytne hmla, prípadne bude zamračené nízkou oblačnosťou. Najmä sever Slovenska potrápia snehové prehánky alebo slabé sneženie. Teploty sa cez budú pohybovať okolo -2 až 3 stupňov. Na horách bude chladnejšie.

PREDPOVEĎ na víkend: Mrazivé
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Viac o téme: PočasieVíkendPredpoveďSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu