Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Vojaci budujú provizórne premostenie Hornádu medzi Kysakom a Veľkou Lodinou

Na mieste zrúteného a neskôr demolovaného mosta cez rieku Hornád medzi Kysakom a Veľkou Lodinou v okrese Košice-okolie prebiehajú prípravy na montáž provizórneho mosta. Zobraziť galériu (4)
Na mieste zrúteného a neskôr demolovaného mosta cez rieku Hornád medzi Kysakom a Veľkou Lodinou v okrese Košice-okolie prebiehajú prípravy na montáž provizórneho mosta. (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

BRATISLAVA - Vojaci budujú od 4. januára provizórne premostenie rieky Hornád medzi obcami Kysak a Veľká Lodina (okres Košice-okolie). Pôvodný most tam bol pre havarijný stav uzavretý ešte v auguste minulého roka, pričom v októbri došlo aj k jeho zrúteniu. Informovala o tom Mária Precner z tlačového oddelenia Kancelárie ministra obrany SR.

Obyvatelia tak zatiaľ musia využívať nevyhovujúcu a niekoľkonásobne dlhšiu obchádzkovú trasu, ktorá komplikuje dojazd aj pre zložky integrovaného záchranného systému. "Zdravie a životy ľudí sú na prvom mieste, a to za každých okolností," uviedol šéf Ministerstva obrany (MO) SR Jaroslav Naď (OĽANO). Budovanie premostenia by malo trvať približne desať dní.

Na mieste zrúteného a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Obchádzka zatiaľ vedie okolo vodnej nádrže Ružín. "Počas povodní bola obchádzková trasa v niektorých úsekoch úplne neprejazdná. Vybudovanie dočasného mostného provizória sme aj z tohto dôvodu vyhodnotili ako nevyhnutné a jediné riešenie tejto situácie," doplnila prednostka Okresného úradu Košice-okolie Zuzana Vozár Kakaščíková.

Na mieste zrúteného a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Premostenie budujú profesionálni vojaci zo Ženijného práporu Sereď spolu s hasičmi Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Humennom. Prvky ťažkej mostnej súpravy poskytla okresnému úradu Správa štátnych hmotných rezerv SR.

Na mieste zrúteného a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Viac o téme: MostVojaciKysakSlovenskoHornádKošice-okolieVeľká Lodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu