Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Islamistickí útočníci napadli francúzsky konvoj: Šesť vojakov je zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Šesť francúzskych vojakov bolo zranených pri operácii proti islamistickým fundamentalistom v západoafrickej krajine Mali. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na francúzske médiá, ktoré vychádzajú zo zdrojov ministerstva obrany v Paríži.

Útočníci vrazili v piatok ráno svojím vozidlom do armádneho konvoja a následne odpálili výbušninu. Incident sa odohral v strednej časti Mali, v okolí mesta Gourma. Zranených vojakov previezli do vojenskej nemocnice v meste Gao, pričom troch z nich následne letecky prepravili na ďalšie ošetrenie do Francúzska.

Podľa televíznej a rozhlasovej stanice Franceinfo nie je ani jeden zo zranených francúzskych vojakov v ohrození života. Išlo už o tretí vážny útok na francúzskych vojakov od konca vlaňajšieho decembra, keď v priebehu jedného týždňa bolo v Mali zabitých päť francúzskych vojakov.

Francúzsko, ktorému v minulosti patrilo Mali ako kolónia, má v západnej Afrike za účelom boja proti islamistom rozmiestnené tisícky vojakov. Patrí medzi nich aj 5100 vojakov pôsobiacich v rámci protiteroristickej operácie Barkhane.

Viac o téme: VojaciIslamistickí útočníciFrancúzsky konvoj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu