Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žilinka a Novocký hovorili o začatí fungovania Európskej prokuratúry na Slovensku

Maroš Žilinka
Maroš Žilinka (Zdroj: TASR – Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka prijal v pondelok európskeho prokurátora za SR Juraja Novockého, s ktorým prebrali aktuálny stav personálneho, materiálno–technického a priestorového zabezpečenia podpory pre začatie činnosti Európskej prokuratúry na Slovensku.

Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Ako priblížila, obaja konštatovali, že GP SR doposiaľ poskytla všetku potrebnú súčinnosť nevyhnutnú pre splnenie záväzku SR vo vzťahu k začatiu fungovania Európskej prokuratúry na území Slovenska.

"O tejto skutočnosti svedčí aj fakt, že SR je jednou z prvých členských krajín Európskej únie, ktorá má vymenovaných všetkých delegovaných európskych prokurátorov. Generálny prokurátor Slovenskej republiky a európsky prokurátor za SR zároveň otvorili prvé stretnutie pracovnej skupiny na vytvorenie vnútrorezortného predpisu generálneho prokurátora SR o postupe prokurátorov vo veciach, v ktorých je daná príslušnosť Európskej prokuratúry," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: ProkuratúraFungovanieMaroš ŽilinkaJuraj Novocký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu