Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

HOAX o smrti Milana Lučanského! Šíri sa FOTO dobitého muža: Reaguje aj polícia

Na sociálnej sieti sa šíri ďalšie klamstvo o smrti Milana Lučanského. Zobraziť galériu (2)
Na sociálnej sieti sa šíri ďalšie klamstvo o smrti Milana Lučanského. (Zdroj: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

BRATISLAVA - Samovražda Milana Lučanského rozdelila ľudí na dve skupiny. Tých, ktorí veria overeným informáciam a potom sú tu tí, ktorí sa neštítia zdieľať vymyslené veci. Takou je aj fotografia muža, o ktorom konšpirátori tvrdia, že ide o generála Milana Lučanského.

Smrť bývalého policajného prezidenta stále vyvoláva mnoho otáznikov. Opozícia žiada odstúpenie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej a dôkladné vyšetrenie prípadu. Vznikla už aj špeciálna Kontrolná komisia, ktorá bude prešetrovať udalosť, ktorá sa stala v prešovskej väznici, v ktorej bol umiestnený Milan Lučanský. 

Lučanského (†51) manželka prehovorila: Slová plné bolesti aj ostrá kritika ministra vnútra

Na sociálnych sieťach pribúdajú fotografie spred policajného prezídia v Bratislave, kde ľudia zapaľujú za zosnulého generála sviečky. Prehovorila aj jeho manželka Martina. No cez víkend sa začala šíriť fotografia dobitého muža s tým, že ide práve o Milana Lučanského. pritom stačí len minúta na overenie toho, že na fotografii nie je Milan Lučanský, ale dôchodca z Prievidze, ktorý sa stal obeťou agresívneho útočníka, ktorý ho dobil, polial benzínom a podpálil.

Na sociálnej sieti sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Prečo ľuďom hrabe?)

Aj napriek tomu má táto koláž tisíce zdieľaní. Na tento hoax upozornila aj polícia na sociálnej sieti. "Masovo ste nás upozornili na fotografie, ktoré sú niektorými užívateľmi sociálnej siete označované ako snímky, na ktorých sa má nachádzať bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský. Toto tvrdenie sa nezakladá na pravde. Fotografie zobrazujú inú osobu, ktorá sa v októbri 2020 stala terčom fyzického útoku. O prípade v tom čase informovali médiá. V súvislosti so šírením uvedenej dezinformácie polícia posudzuje trestnoprávnu zodpovednosť osôb, ktoré ju publikovali," napísali policajti. 

HOAX: NA FOTOGRAFII SA NENACHÁDZA BÝVALÝ PREZIDENT PZ Masovo ste nás upozornili na fotografie, ktoré sú niektorými...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Pondelok 4. januára 2021
Viac o téme: SamovraždaHoaxMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu