Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovič je voľný, karanténa sa pre neho skončila: Svoju rodinu zapojil do kontroverznej výzvy

Premiér SR Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Premiér SR Igor Matovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič mal pozitívny test na koronavírus, uplynulých desať dní preto zostal v domácej izolácii. Tá dneškom skončila. Upozornil na to samotný Matovič na sociálnej sieti. V jednom zo statusov tiež zverejnil akúsi anketu - v "hre" je očkovanie žien jeho života.

Okrem premiéra sa v domácej izolácii v decembri ocitli aj ďalší členovia vlády. Nákazu potvrdili napríklad u predsedníčky strany Za ľudí Veroniky Remišovej, ministra obrany Jaroslava Naďa či ministra financií Eduarda Hegera.

Finito

Domáca izolácia pre Matoviča skončila dnes v noci. "Dík, že ste boli so mnou a nenechali ste ma tu samého... ALE najväčšie ĎAKUJEM patrí mojim trom žienkam, ktoré sa tu o mňa celý čas starali," vyznal sa s tým, že karanténne zážitky "zostanú nezabudnuteľné."

Matovič je voľný, karanténa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto:Igor Matovič)

Anketa o očkovaní

Matovič je verejne známy tým, že rád komunikuje cez sociálnu sieť. Tentokrát zverejnil anketu, v ktorej do rúk verejnosti "vložil osud" žien jeho života - jeho matky a manželky. Ľudí vyzval, aby hlasovali o tom, či sa majú dať zaočkovať.

Premiér tiež napísal, že si uvedomuje, že ľudia potrebujú dôkaz, že on sám sa nebojí novej vakcíny. Vzhľadom na to, že ochorenie práve prekonal, im ho dať nevie. Pre osoby, ktoré koronavírus prekonali za obdobie posledných troch mesiacov, sa totiž očkovanie neodporúča. Práve zaočkovanie jeho manželky a matky ale premiér označil ako "dôkaz dôvery vo vakcínu".

Prekonali ste už Covid-19? VIDEO Odpoveď je vo vašej krvi, očkovanie sa neodporúča, ak máte protilátky

"Maminu a Pavlínku však budem prehovárať len vtedy, ak lajkov a srdiečok bude aspoň 10-tisíc. Inak to považujem za Váš súhlas, že stačí, aby som ja išiel na očkovanie až po 90 dňoch, t.j. koncom marca," uviedol. Na jeho výzvu už reagovalo takmer šesťtisíc ľudí. 

OČKOVANIE ZABÍJA? ... (ANKETA) ... toto je status určený výhradne ľuďom, ktorí neveria očkovaniu proti Covid-19. Dnes...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Nedeľa 27. decembra 2020
Viac o téme: OčkovanieKaranténaIgor MatovičKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu