Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ako prežiť Silvestra v čase pandémie koronavírusu: Toto je sedem jednoduchých opatrení

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Dunham)

BRATISLAVA - Do Silvestra 2020 nezostáva veľa času, ale tento rok je kvôli COVIDu-19 všetko inak. Kluby, bary a reštaurácie sú zatvorené. Takisto napríklad v Bratislave nebude ani tradičný ohňostroj.

Na Silvestra sa práve v časoch koronakrízy stali populárnymi súkromné ​​večierky, ktoré slávia skutočný comeback. Poradíme vám, ako správne osláviť prelom roka počas pandémie, ak nemáte náladu na izoláciu či večeru pre jedného. S našimi tipmi bude váš Silvester 2020 s pár priateľmi, najlepšie s negatívnym testom, zaručene úspešný aj napriek koronavírusu.

Ochranné koronavírusové opatrenia pre vašu novoročnú párty

Aj bez ohľadu na situáciu s koronavírusom a súčasné predpisy by ste mali svojim hosťom ponúknuť určitú úroveň ochrany a hygieny. Samozrejme má zmysel prísť pred oslavou s určitou koncepciou. Tu je sedem jednoduchých ochranných opatrení proti koronavírusu pre vašich hostí na novoročnej párty:

1. Najlepšie je pozvať iba priateľov a známych, o ktorých viete, že berú koronavírus vážne a ktorí nemajú nekontrolovaný kontakt s cudzími ľuďmi. Čím menší kruh, tým lepší (a príjemnejší).

Ako prežiť Silvestra v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

2. Pri vchode, na toalete a na mieste, kde sa párty koná, dajte k dispozícii dezinfekčný gél alebo obrúsky. Najlepšie nielen pre ruky, ale aj pre povrchy, ako sú smartfóny a ďalšie zariadenia, ktoré prechádzajú mnohými rukami.

3. Uistite sa, že na toalete sú uteráky a tekuté mydlo. 

Ako prežiť Silvestra v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

4. Majte pripravené nejaké jednorazové rúška, napr. v prípade, že vaši hostia potrebujú na Silvestra na cestu domov nové pokrývky úst a nosa, prípadne svoje vlastné rúška stratili.

5. Miesto, kde sa večierok koná, pravidelne vetrajte. Najlepším spôsobom, ako zabrániť príliš dlhému ochladeniu, je nárazové vetranie miestnosti. Všetky okná otvorte naraz na päť minút a nechajte prúdiť vzduch. 

Ako prežiť Silvestra v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

6. Ak vyrážate do ulíc o polnoci, riaďte sa medzičasom už dobre známymi pravidlami: držte si sociálny odstup, dodržiavajte hygienu a noste rúška.

7. Dajte svojim hosťom vedieť, kde nájdu dezinfekčné prostriedky a požiadajte ich, aby vás ako hostiteľa informovali, ak sa u nich prejavia príznaky ochorenia COVID-19 v dňoch po silvestrovskej párty. Môžete tak potom dať vedieť všetkým ostatným hosťom a podniknúť správne kroky.

Viac o téme: SilvesterOpatreniaOslavyNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu