Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Bratislavský Lamač spustil prevádzku mobilného odberového miesta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Lukáš Mužla)

BRATISLAVA - Bratislavský Lamač spustil v pondelok prevádzku mobilného odberového miesta (MOM) pre testovanie na ochorenie COVID-19. Nachádza sa v budove Športovej haly Lamač na ulici Na barine a podľa starostu Lukáša Baňackého je jediným odberným miestom, ktorého zriaďovateľom je mestská časť.

"Žiadna iná obec ani mesto nemá licenciu na túto činnosť," poznamenal Baňacký. Testovanie antigénovými testami je možné každý pracovný deň od 10.00 do 18.00 h, posledný výter sa robí o 17.30 h. "Tehotné ženy, ľudia s preukazom ZŤP či seniori v pokročilom veku majú prednosť, buďme prosím k sebe ohľaduplní," vyzýva samospráva na sociálnej sieti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Mestská časť zároveň v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou informuje o uzatvorení elokovaného pracoviska materskej školy na Malokarpatskom námestí. Dôvodom je niekoľko pozitívne testovaných osôb z radov personálu.

"Elokované pracovisko malo byť síce v týchto dňoch ešte otvorené, no od 22. decembra musíme pristúpiť pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu k jeho uzavretiu," konštatuje samospráva.

Viac o téme: PandémiaBratislavaSlovenskoLamačKoronavírusMobilné odberové miesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu