Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS 74-ročný muž v Izraeli zomrel po opätovnej nákaze iným kmeňom vírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jeff Roberson, File)

TEL AVIV - Najväčšia nemocnica v Izraeli v pondelok informovala o prípade 74-ročného muža, ktorý zomrel po opätovnej nákaze rôznymi kmeňmi koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA. Dôchodca zomrel ešte koncom novembra v Šebovom zdravotnom stredisku (Tel ha-Šomer) pri Tel Avive, píše spravodajský server Ynet, webová stránka denníka Jediot achronot.

Lekári tejto nemocnice v pondelok oznámili, že pacient sa po prvom nákaze koronavírusom SARS-CoV-2 úplne vyliečil. O tri mesiace neskôr sa však opätovne nakazil, tentoraz novým kmeňom koronavírusu. Muža do nemocnice priviezli z domu sociálnych služieb pre problémy s dýchaním. V nemocnici neskôr zomrel, píše DPA s odvolaním sa na uvedenú izraelskú kliniku.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

S prípadom boli už oboznámené izraelské ministerstvo zdravotníctva aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), približuje DPA. Izrael v nedeľu spustil vakcinačnú kampaň očkovacími látkami od spoločností Pfizer a Moderna. Ako prví sa budú môcť zaočkovať zdravotníci, ďalej Izraelčania, ktorí patria do rizikových skupín, a ľudia nad 60 rokov.

Ešte v sobotu večer sa dal ako prvý zaočkovať tamojší premiér Benjamin Netanjahu v priamom televíznom prenose. Dôvodom bolo podľa jeho slov povzbudenie ľudí k rovnakému rozhodnutiu. Od začiatku pandémie v Izraeli zaznamenali viac než 370.000 prípadov nákazy a 3109 úmrtí.

Viac o téme: ObeťPandémiaJeruzalemIzraelKoronavírusOpätovná nákaza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu