Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Politológ Draxler prehovoril: Matoviča vymenia, môžu prísť predčasné voľby

Juraj Draxler Zobraziť galériu (2)
Juraj Draxler (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Chystá sa výmena premiéra Igora Matoviča na jeho poste. To aspoň tvrdí bývalý minister školstva a politológ Juraj Draxler.

Draxler na svojom YouTube kanáli opísal situáciu z vnútra vládnej koalície. Matovič by mal odísť najneskôr v januári a nahradiť by ho mal súčasný minister obrany Jaroslav Naď, tvrdia Draxlerove zdroje.

Draxler vo videu tvrdí: „Ak ste si po Matovičovom psychickom rozpade v priamom prenose hovorili, že vypukla riadna mediálna búrka, môžem vás uistiť, že je to nič oproti tomu, čo sa tu dialo v pozadí.“ Draxler tiež hovorí, že je dohodnuté, že Matovič odíde najneskôr v januári. Tvrdia to nemenované osoby „z okolia vládnej koalície“. Ide o ľudí z podnikateľského prostredia, s ktorými hovoril niekoľko hodín.

Draxler uvádza dve problémové osoby v koalícii, jedna má psychické problémy, druhá má mafiánsku minulosť. Aj z toho usudzuje, že rekonštrukcia vlády je nemožná a uprednostnil by predčasné parlamentné voľby, ktoré by sa konali na budúci rok, alebo úradnícku vládu.

Viac o téme: Igor MatovičJuraj DraxlerJaroslav NaďVýmena premiéra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu