Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Kontroverzný experiment s antigénovým testom: Prečo je pozitívny, keď naň nakvapkáte kolový nápoj?

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA/VIEDEŇ – Po tom, ako rakúsky poslanec Michael Schnedlitz vykonal v parlamente kontroverzný experiment s antigénovým testom, verejnosť zostala na pochybách. Dôvodom bolo, že politik na test nakvapkal známy kolový nápoj a výsledok? Bol pozitívny. „Dezinfoscéna“ sa okamžite otriasla v základoch.

Spomínaný rakúsky politik svojim konaním testovanie verejne spochybnil. Mnohým nebolo treba nič viac. Špekulácie boli na svete.

Na počin Schnedlitza reagoval napríklad aj slovenský poslanec NR SR Tomáš Taraba, podľa ktorého na základe falošnej pozitivity antigénových testov sa ľudia neoprávnene dostávajú mimo ekonomický a spoločenský život.

Isté je, že celá situácia so sebou prináša jeden obrovský „zádrheľ“. Rakúsky politik totiž experiment nevykonal správne, na čo okamžite upozornili mnohí odborníci. Vynechal podstatný krok – vzorka sa totiž musí dať do stabilizačného roztoku, aby sa odstránili rušivé faktory. Potrebné je totiž optimálne pH.

VIDEO Kontroverzný experiment s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ako to vlastne celé funguje? Marketingová riaditeľka firmy Alpha medical nám objasnila, ako treba postupovať, aby test preukázal korektný výsledok. Experiment si môžete pozrieť vo videu.

Kontroverzný experiment s antigénovým testom: Prečo je pozitívny, keď naň nakvapkáte kolový nápoj? (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: ColaExperimentKoronavírusAntigénový test
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu