Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší požiar v metropole východu! Muž (†56) nemal šancu prežiť, hrdinský čin policajta

Požiar v košickej mestskej časti Krásna si vyžiadal jeden ľudský život
Požiar v košickej mestskej časti Krásna si vyžiadal jeden ľudský život (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE – Život 56-ročného muža si vyžiadal požiar, ktorý zachvátil vo štvrtok skoro ráno rodinný dom na Novej ulici v košickej mestskej časti Krásna. K požiaru došlo za doposiaľ nezistených okolností. Informovala o tom polícia.

Na mieste udalosti zasahovali všetky záchranné zložky. Vyslaným policajtom otvorila dvere do domu staršia žena, ktorá uviedla, že na hornom poschodí sa nachádzajú ďalšie dve osoby. Napriek hustému zadymeniu jeden z policajtov vyšiel na vrchné poschodie, kde našiel dve osoby ležiace nehybne na zemi. Priplazil sa k žene a vytiahol ju z izby. Potom ženu spoločne s kolegami vyniesli pred dom na bezpečné miesto a začali s jej oživovaním.

Policajt sa do domu vrátil spolu s hasičmi, ktorí medzitým dorazili na miesto a nasmeroval ich k mužovi. Spoločne ho vyniesli pred dom. "Žiaľ, 56-ročného muža sa už oživiť nepodarilo. Žena (49) bola so zraneniami prevezená do nemocnice," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Počas záchrannej akcie sa policajt, ktorý zasahoval priamo v rodinnom dome na poschodí, nadýchal splodín horenia, preto ho previezli na ošetrenie do nemocnice. Po lekárskych ošetreniach ho z nemocnice prepustili bez vážnejších ťažkostí.

Polícia miesto udalosti zadokumentovala. Poverený príslušník Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Presnú príčinu úmrtia určí nariadená pitva. Bližšie okolnosti a presná príčina požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Mésarová.

Viac o téme: PožiarTragédiaHasičiKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu