Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Proces so starostom Dolného Chotára pre pandémiu opäť zrušili

Na snímke obvinený starosta obce Dolný Chotár František D.
Na snímke obvinený starosta obce Dolný Chotár František D. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - V poradí už druhý termín pojednávania so starostom Dolného Chotára Františkom D. a spol. v kauze viacerých vrážd, naplánovaný na budúci týždeň pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, je pre pandémiu zrušený.

"Hlavné pojednávanie vytýčené na 27. januára 2021 bolo zrušené z dôvodu pandemickej situácie a z toho vyplývajúcich epidemiologických opatrení," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Predtým sa zrušil z rovnakého dôvodu termín vytýčený na 14. januára. Podľa rozpisu činnosti ŠTS by sa najbližšie v kauze malo pojednávať 8. februára. Vo veci sa konalo naposledy na začiatku decembra minulého roka.

Doteraz okrem čítania listinných dôkazov počas pojednávaní v septembri až novembri 2020 vypovedali viacerí vysokopostavení a odsúdení členovia gangu sátorovcov, medzi nimi Kristián Kádar, Zsolt Nagy a Juraj Bugár alias Bugi. V tejto kauze František D., jeho syn František D. mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov.

Vraždy si mal objednávať František D., aby umlčal tzv. biele kone. Niektoré svoje obete zastavili pod zámienkou policajnej kontroly. V policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju zaškrtili. Za skutok mali vykonávatelia dostať vtedajšie tri milióny korún. Gang sátorovcov mal mať na svedomí viac ako 80 ľudských životov.

Viac o téme: StarostaProcesPandémiaSúd Dolný Chotár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu