Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podľa Šeligu smerujeme k lockdownu: Pellegrini využíva koronavírus na politický boj, uviedol

Juraj Šeliga a Peter Pellegrini Zobraziť galériu (3)
Juraj Šeliga a Peter Pellegrini (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga sa stretol v diskusnej relácii s lídrom mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim. Venovali sa viacerým témam, medzi nimi aj koronavírusu. Politici prezradili aj to, či sa dajú zaočkovať. Vyjadrili sa tiež k aktuálnej téme zatknutia Jaroslava Haščáka či bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Koalícia s opozíciou by sa mala za účasti prezidentky SR Zuzany Čaputovej stretnúť a nájsť politický konsenzus v súvislosti so šírením nového koronavírusu v krajine počas Vianoc. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to vyhlásil podpredseda parlamentu Juraj Šeliga.

"Ukážte nám jednotu a politickú kultúru v koalícii," povedal líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Podpredseda parlamentu uviedol, že líder Hlasu-SD používa "koronu" na politický boj. Poukázal na to, že hlavnú úlohu bude mať v celej situácii premiér Igor Matovič.

"Ak máme prísť s niečím, čo ľudia príjmu široko, lebo to vyzerá, že smerujeme k lockdownu, pretože čísla stúpajú a niektoré opatrenia nezafungovali dobre, tak na to treba široký konsenzus," povedal Šeliga. Očakáva, že všetci dajú teraz politiku bokom.

Juraj Šeliga
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jám Zemiar)

Pellegrini označil zatýkanie v Pente za teatrálne

V diskusnej relácii sa Šeliga s Pellegrinim venovali aj téme zatknutia Jaroslava Haščáka či bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Podľa Pellegriniho je ľahké niekoho zatknúť. Verí, že každý bude mať právo na spravodlivý súd. Zatýkanie v Pente označil za teatrálne. Šeliga tvrdí, že polícia si robí svoju prácu. Podľa neho má Penta veľké priestory a bolo to na rozhodnutí polície.

Pellegrini s prácou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského bol spokojný, ale nemôže dať za nikoho ruku do ohňa, či niečo spravil. Rovnako nechcel povedať, či zobral bývalý policajný prezident úplatok.

Tvrdí, že on ako premiér nemal informácie o tom, že by sa dopúšťal takejto činnosti. Šeliga nerozumie, že opozícia hovorí o tom, že sa má všetko vyšetriť a pritom s tými ľuďmi počas svojej vlády pracovali. V súvislosti s kauzou ohľadom bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu líder Hlasu uviedol, že zatiaľ mu dôveruje.

Tlačová beseda strany Hlas-SD
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Dajú sa zaočkovať?

Na otázku, či by sa dal zaočkovať vakcínou proti ochoreniu COVID-19, Pellegrini uviedol, že sa momentálne zaočkovať nedá. Rovnako zvažuje, či očkovanie odporučí svojim rodičom.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí by mal podľa neho vysvetliť, na čo je potrebný kompenzačný fond k tomuto očkovaniu. Naopak, Šeliga sa plánuje dať zaočkovať. "Keď na mňa príde rad, tak pôjdem," vyhlásil s tým, že od politika je to zodpovedné

Viac o téme: PandémiaPeter PellegriniKoronavírusJuraj Šeliga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu