Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Prokurátor podal návrh na vzatie Jaroslava Haščáka do väzby

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Spolumajiteľ známej finančnej skupiny Jaroslav Haščák skončil v rukách elitnej polície začiatkom týždňa. Neskôr sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente. Momentálne čelí vážnym obvineniam z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Hrozí mu 20 rokov za mrežami.

Prečítajte si aj: Rana pre jedného z najbohatších Slovákov: Haščák strávil noc v cele, potupné predanie moci

Podľa najnovších informácií prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na jeho vzatie do väzby. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. 

"Prokurátor ÚŠP podal dnes na Špecializovaný trestný súd návrh na väzbu dvoch osôb stíhaných pre korupčnú trestnú činnosť a trestný čin legalizácie príjmov z trestnej činnosti. U jednej osoby z dôvodu útekovej a kolúznej a u druhej z dôvodu kolúznej väzby," doplnila hovorkyňa.

AKTUÁLNE Prokurátor podal návrh
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku má rozhodovať o väzbe v piatok (4. 12.) od 8.00 h. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Jaroslava Haščáka policajný vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Následne sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmieta a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám.

"Obvinené sú celkovo tri osoby a to L. A., toho času už vo väzbe, D. A a J. H. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa vo viacčinnom súbehu s obzvlášť závažným zločinom prijímania úplatku a pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti formou spolupáchateľstva," priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Viac o téme: NávrhVäzbaJaroslav Haščák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu