Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zásadný posun v kauze Kočnerovho sledovacieho komanda: Prokurátor podal obžalobu na piatich ľudí!

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry podal obžalobu na Mariana Kočnera, Juraja Škripa, Miroslava Kriaka, Petra Tótha a Štefana Mlynarčíka pre nelegálne sledovanie novinárov a viacerých známych ľudí. Informoval o tom Denník N s tým, že ide o kauzu Kočnerovho sledovacieho komanda.

Vo veci je podľa periodika 28 poškodených vrátane novinárov z Denníka N, .týždňa, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica či exministra Milana Krajniaka. Prokurátor zažaloval päť ľudí pre pokračovací prečin porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy.

archívne video

Tlačová konferencia strany Za ľudí: Kto chce oslobodiť Kočnera? (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Krajská prokuratúra potvrdila obžaloby na piatich obvinených

Krajská prokuratúra (KP) Bratislava potvrdila podanie obžaloby na piatich obvinených Mariana Kočnera, Juraja Škripa, Miroslava Kriaka, Petra Tótha a Štefana Mlynarčíka. Pre nelegálne sledovanie im ako členom organizovanej skupiny hrozí až trojročné väzenie. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytol krajský prokurátor KP Bratislava Rastislav Remeta.

"Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal dňa 3. januára 2024 na Mestský súd Bratislava I obžalobu na obvinených Mariana Kočnera, Juraja Škripa, Miroslava Kriaka, Petra Tótha a Štefana Mlynarčíka pre pokračovací prečin porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy," priblížil Remeta. Na podanie obžaloby upozornil Denník N, podľa ktorého ide o kauzu Kočnerovho sledovacieho komanda. Sledovať malo viacerých novinárov a známych ľudí. Vo veci by malo byť 28 poškodených.

Viac o téme: NovináriSledovanieObžalobaMarián KočnerPeter TóthMiroslav KriakŠtefan MlynarčíkJuraj ŠkripKauza Kočnerovo sledovacie komando
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu