Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zaujíma nás zmysel nákupu 16 miliónov antigénových testov, odkazuje nadácia Zastavme korupciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Nadácia Zastavme korupciu prijme členstvo vo výberovej komisii na nákup 16 miliónov antigénových testov, až keď budú rozptýlené pochybnosti týkajúce sa zmyslu a hospodárnosti ich nákupu. Uviedla to riaditeľka nadácie Zuzana Petková. Zaujíma ju aj stav príprav ďalšieho celoplošného testovania obyvateľstva.

"Bude nás zaujímať, na základe akej štúdie sa nakupujú práve antigénové testy, a to v počte 16 miliónov," doplnila na sociálnej sieti. Nadáciu zaujíma aj efektívnosť zriadenia mobilných odberových miest u poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktoré majú štát stáť do 17.000 eur mesačne.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Taktiež, či dostali alebo dostanú takúto možnosť aj samosprávy, ktoré sa osvedčili v celoplošnom testovaní. Petková sa tiež pýta, "aká je dlhodobá predikcia analytikov Ministerstva zdravotníctva SR týkajúca sa vývoja pandémie a či napokon nebude namiesto hromadného testovania potrebný lockdown".

Minister hospodárstva a vicepremiér Richard Sulík (SaS) avizoval, že v súvislosti s nákupom antigénových testov zriadi výberovú komisiu, do ktorej prizve aj zástupcov opozície a tretieho sektora. Chce sa obrátiť aj na Úrad pre verejné obstarávanie, aby zistil, ktoré spôsoby obstarania sú v súlade so zákonom. Oslovil aj Najvyšší kontrolný úrad SR, či je nákup v súlade s kompetenciami ministerstva hospodárstva.

Viac o téme: NadáciaSlovenskoZastavme korupciuZuzana PetkováAntigénové testy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu