Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Mexiko prekročilo hranicu 100-tisíc prípadov úmrtí na ochorenie COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Eduardo Verdugo)

MEXIKO - Mexiko sa vo štvrtok stalo štvrtou krajinou sveta, ktorá prekonala hranicu 100.000 prípadov úmrtí spojených s nákazou koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra Reuters.

Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, čo krajina informovala, že eviduje viac ako milión prípadov nákazy. Mexiko vo štvrtok oznámilo ďalších 576 úmrtí za posledných 24 hodín, čím sa celková bilancia zvýšila na 100.104 prípadov. Na tlačovej konferencii to oznámil predstaviteľ ministerstva zdravotníctva Hugo López-Gatell Ramírez.

Mexiko má približne 125 miliónov obyvateľov, zaznamenalo však viac ako sedem percent všetkých potvrdených úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19 vo svete, píše Reuters. Zvýšená miera úmrtí je pravdepodobne podmienená slabým zdravotníctvom či nedostatočným obmedzením pohybu, keďže milióny Mexičanov nemôžu svoju prácu vykonávať z domu, približuje Reuters.

Najhoršie zasiahnutou krajinou pandémiou koronavírusu sú Spojené štáty, kde si pandémia od jej vypuknutia vyžiadala už vyše 250.000 obetí. Po USA nasleduje Brazília s viac ako 168.000 obeťami a treticu najpostihnutejších krajín uzatvára India s viac ako 132.000 obeťami.

Viac o téme: ObetePandémiaŠtatistikyMexikoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu