Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chystajú sa na násilnosti? VIDEO Pred avizovaným protestom zvárali bránu na Úrade vlády

Úrad vlády Zobraziť galériu (2)
Úrad vlády (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Sviatok 17. novembra sa fanúšikovia Ultras Slovan, kotlebovci, SNS a Smer rozhodli využiť na protest proti vláde Igora Matoviča a opatreniam, ktoré majú zabrániť šíreniu koronavírusu. Minister vnútra Roman Mikulec upozorňuje, že naďalej platí núdzový stav a je zákaz zhromažďovania sa.

Už zajtra sa počas 31. výročia Nežnej revolúcie a Dňom boja za slobodu a demokraciu chystá niekoľko protestov v hlavnom meste. Sú primárne namierené na nespokojnosť s vládou Igora Matoviča či aktuálnymi opatreniami. Na účasť na protestoch vyzývajú Ultras fanúšikovia, ale aj opozičné strany ako Kotlebova ĽSNS či Smer-SD. 

KORONAVÍRUS Mikulec s Krčmérym prosia ľudí: Zvážte svoju účasť na proteste, očakávajú zbrane či bitky!

Minister vnútra Roman Mikulec spolu s profesorom Vladimírom Krčmérym a dočasným policajným prezidentom Petrom Kovaříkom na tlačovej konferencii upozornili, že na protestoch očakávajú zbrane aj bitky. Práve z tohto dôvodu vyzývajú ľudí, aby svoju účasť na proteste počas núdzového stavu a zákazu zhromažďovania sa zvážili. 

Minister vnútra Roman Mikulec
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Príprava na utorok?

Podľa Mikulca ľudia nechcú vyjadri't svoj názor, ale prídu takí, ktorí sa chcú len pobiť či ničiť verejný majetok. 

"Máme informácie o tom, že mnohí organizátori nemajú vôbec žiadnu snahu vyjadriť ani názor. Týmto ľuďom ide o to, aby sa pobili, aby ničili majetok, či ohrozovali iných ľudí. Máme informácie o tom, že majú v úmysle prísť s rôznymi zbraňami. Preto vás prosím, pre ochranu zdravia, zvážte účasť na zajtrajších zhromaždeniach," povedal Mikulec.

Zváranie brány na Úrade vlády (Zdroj: Tip čitateľa)

Na sociálnej sieti sa objavilo aj video, na ktorom vidno, ako zvárajú bránu na Úrade vlády. Na poslednom proteste, ktorý sa konal 17. októbra, dostala totiž poriadne zabrať, keď ňou protestujúci lomcovali a lozili po nej. Či je to teda preventívne opatrenie pred avizovanými zhromaždeniami, zatiaľ jasné nie je. S otázkou sme oslovili aj Úrad vlády, doteraz nám neodpovedali.

Viac o téme: NovemberProtestyÚrad vládyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu