Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Najhľadanejší muž Slovenska: Prečo mu ľudia fandia?

Hľadaný Roman Červenka (26) patrí medzi známe račianske „firmy“.
Hľadaný Roman Červenka (26) patrí medzi známe račianske „firmy“. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pohľad do tváre celoštátne hľadaného Romana Červenku (26) z Rače vytvára dojem smutného muža, ktorý stojí za poľutovanie. Pritom práve on husárskym kúskom "vypiekol" s políciou a podľa zásady trikrát a dosť mu hrozí až výnimočný trest! K zúfalému úteku cez záchodové okno sa mohol odhodlať práve s vedomím tejto hrozby. Dvoch policajtov, ktorým ušiel, nadriadení už potrestali.

Roman Červenka patrí medzi známe račianske "firmy". Už ako 19-ročný mal opletačky so zákonom. Jeho trestné stíhanie za krádež bolo podmienečne zastavené. Pred štyrmi rokmi išiel do basy za krádež a lúpež na tri roky. Spoza mreží sa dostal podmienečne v januári 2004 so skúšobnou dobou tri roky. V súčasnosti čelí ďalšej obžalobe z lúpeže.

Podľa hovorcu bratislavského Krajského súdu Pavla Adamčiaka spolu s kumpánom "na Ihriskovej ulici napadli poškodeného, začali ho udierať a kopať. Z krku mu stiahli retiazky a zobrali mobil. Spôsobili mu tak škodu za vyše 23-tisíc Sk". Ihrisková ulica je v Rači blízko Hruškovej. Tam má otec Červenkovej priateľky reštauráciu a jeho dcéra dvojročného syna práve s hľadaným mužom. "Som nešťastná, už nemám slzy ani na plač," povedala priateľka obvineného.

Ak súd prípad lúpeže na Ihriskovej ulici právoplatne skončí do prejednávania januárovej bankovej lúpeže, obvinený Červenka môže vyfasovať výnimočný trest! Do basy sa môže dostať na 20 a viac rokov. Zatiaľ mu hrozí basa od 7 do 12 rokov. Najskôr ho však policajti musia chytiť. Podpráporčíkovi a nadstrážmajstrovi z policajnej stanice Bratislava-Nové Mesto-Východ už potrestali. "Obidvaja dostali zrážky zo mzdy 15 percent na tri mesiace," informoval policajný viceprezident Jozef Jankovič.

V zbabranej akci bolo 150 policajtov

RAČA - Račiansky panelák, v ktorom býva rodina hľadaného Romana Červenku, ako aj dom otca jeho priateľky strážia policajti. Podľa susedov je to normálna a slušná rodina. Podozrivého policajti hľadajú aj na iných miestach.

Prečo bola v stredu večer policajná akcia, pri ktorej skolabovala doprava v Bratislave, taká rozsiahla? Zástupca krajského policajného šéfa Robert Matlon: "Pre nás je to stále nebezpečný páchateľ, pretože je obvinený z ozbrojenej bankovej lúpeže." Po úteku Červenku, ktorý policajtov oklamal jednoduchou fintou a ušiel im cez záchodové okno v nemocnici, obvineného v rozsiahlej a napokon neúspešnej akcii hľadalo približne 150 policajtov. Náklady na ich mzdu odhadujeme na približne 30-tisíc Sk. Ďalšie peniaze boli na pohonné látky do služobných áut. Okrem toho mohli títo policajti robiť užitočnejšiu prácu.

Čitatelia fandia jeho úteku

V ankete o úteku podozrivého z bankovej lúpeže na www.bleskovky.sk hlasovalo k chvíli, keď vznikal tento článok, približne 16658 čitateľov. Takmer 10-tisíc ľudí, čo je približne 60 percent hlasujúcich, jeho úteku nepriamo vyjadrilo podporu. Len 726 hlasujúcich si želá, aby obviného čo najskôr chytili. Viacerí z diskutujúcich na internete sa rozčuľovali nad neúspešnou policajnou akciou, počas ktorej hľadaného muža strážcovia zákona nechytili. Takmer 4500 hlasujúcich si myslí, že niečo podobné sa môže stať len slovenským policajtom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu