Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo testovania je na konci: Nechýbali vtipné momenty, zasahovala aj polícia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (48)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Lukáš Mužla)

BRATISLAVA - Do nedele do 12.00 hod. otestovali na COVID-19 v rámci druhého kola plošného testovania 1.556.100 ľudí, z toho 9783 bolo identifikovaných ako pozitívnych. Miera infekčnosti tak predstavuje 0,628 percenta. Aj počas dnešného dňa sme s vami dianie sledovali online.

  • druhé kolo testovania obyvateľov sa konalo 7. a 8. novembra v 45 okresoch 
  • odberové miesta samosprávy zriadili aj v zelených okresoch
  • informácie o odberových miestach a zoznam okresov, kde sa testuje, ste mohli nájsť na webe www.somzodpovedny.sk
  • o vyťaženosti odberových miest informovali na weboch somvrade.sk a odbernemiesta.sk
  • testovanie sa konalo v čase od 08.00 do 20.00 h., výnimkou boli prestávky od 12.00 do 12.45 h. a od 17.00 do 17.30 h.
  • zoznam zariadení pre karanténne ubytovanie nájdete tu

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: MINZ)

Zúčastnili ste sa druhého kola plošného testovania? Pošlite nám vaše postrehy na tipy@topky.sk alebo na našu facebookovú stránku.

ONLINE 

21:00 - Náš online je na konci. Ďakujeme, že ste dianie počas druhého kola plošného testovania sledovali s nami.

20:30 - Premiér Igor Matovič na sociálnej sieti uvádza, že "pilotným testovaním a ďalším minulý víkend sme počet infekčných ľudí mimo karanény na Orave znížili o neuveriteľných 76,4%". Optimistický je aj v ďalšom vývoji situácie na Orave. Vzhľadom na tretí testovací víkend sa domnieva, že budúci týždeň bude počet infekčných ľudí mimo karanténu nižší o 90 percent.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: reprofoto:Igor Matovič)

20:20 - Certifikát z druhého kola testovania umožňuje uplatniť si od pondelka (9. 11.) výnimku zo zákazu vychádzania platného do 14. novembra. V zelených okresoch stačí certifikát z prvého kola testovania.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky:Soňa Kolcunová)

20:18 - Dlhé rady počas nedele hlásili hlavne na dvoch odberných miestach v Bratislave, ktorá je zeleným okresom. Otváracie hodiny preto predĺžili do 21.00 h. Minister obrany Jaroslav Naď počas dňa preto vyzýval ľudí, aby sa dali otestovať v červených okresoch, ak test nevyhnutne potrebujú.

20:15 -  Ozbrojené sily SR v nedeľu otvorili 2670 odberných miest. V teréne bolo približne 3000 policajtov. (tasr)

20:10 -  Do nedeľného poludnia sa dalo otestovať vyše 1,5 milióna ľudí, z toho 9783 bolo identifikovaných ako pozitívnych. Percento infekčných teda predstavovalo 0,628 percenta. (tasr)

20:00 - Na Slovensku sa v nedeľu večer skončilo druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19. Uskutočnilo sa v 45 okresoch, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole hranicu 0,7 percenta. Ďalšie odberné miesta vznikli v 13 zelených okresoch. (tasr)

19:30 - Na odbernom mieste v bratislavskom Ružinove policajti posielali čakajúcich ľudí domov okolo pol ôsmej. Tí, ktorí upozorňovali na to, že čas testovania v hlavnom meste sa mal predĺžiť, o čom informoval aj minister obrany Jaroslav Naď, neuspeli. Príslušníci polície tvrdili, že o tom nevedia. Naď na sociálnej sieti uviedol, že prevádzku v Bratislave sa pre dlhé rady rozhodli predĺžiť do 21:00 hod. s posledným odberom o 20:30 hod.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky/Maarty)
MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ministerstvo obrany však už pred siedmou hodinou upozorňovalo, že ak nevyhnutne potrebujete certifikát, navštíviť by ste mali blízke odberové miesta v červených okresoch. "Tým, ktorí sa nepotrebujú testovať neodkladne, odporúčame počkať a využiť odberové miesta, ktoré už v najbližších dňoch zriadi Ministerstvo zdravotníctva SR," doplnili.

OZNAM PRE ĽUDÍ V BRATISLAVE: AK SA NEODKLADNE POTREBUJETE OTESTOVAŤ, VYUŽITIE PROSÍME ODBEROVÉ MIESTA V ČERVENÝCH...

Uverejnil používateľ Ministerstvo obrany Slovenskej republiky Nedeľa 8. novembra 2020

19:19 - Aj na odberovom mieste v Banskej Bystrici pociťujú, že ľudia si testovanie nechali na poslednú chvíľu. "Prišlo ich viac ako minulú nedeľu," popísal člen odberového tímu, ktorý pôsobí na Gymnáziu Andreja Sládkoviča. Podľa jeho slov prišli ľudia z celého Slovenska, objavili sa aj Česi, Poliaci či Chorváti.

19:18 - "Nemrzí ma ďalší víkendový deň strávený v práci, srdce mi však trhalo, keď pred pár minútami museli policajti otočiť asi 150 ľudí, ktorí ešte stále stáli v rade, no do večera by na nich čas už nevyšiel," napísal na sociálnej sieti starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren.

Na dnes sme pôvodne mali úplne iný nedeľný program. Šéfka nášho organizačného oddelenia Martina Fondrkova, ktorej patrí...

Uverejnil používateľ Martin Chren - starosta Ružinova Nedeľa 8. novembra 2020

19:10 - Na niektorých odberných miestach plošného testovania na nový koronavírus polícia zvýšila svoje počty. Dôvodom boli rady na odberných miestach. Policajti usmerňujú premávku a dohliadajú na verejný poriadok. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.
"Počas celého dňa bolo v teréne aj dnes približne 3000 policajtov všetkých zložiek. Pomáhať budú až do ukončenia testovania," uviedla Bárdyová.

18:46 - Česká republika zaradila od pondelka 9. novembra Slovensko medzi rizikové krajiny. Občania SR majú preto povinnosť vyplniť vopred príjazdový formulár. Potrebné je tiež preukázať sa PCR testom, ktorý nie je starší ako 72 hodín, alebo ísť do karantény. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informovalo na webovej stránke.

18:45 - Odberné miesta na nový koronavírus v meste Dolný Kubín navštívilo počas soboty (7. 11.) viac ako 7000 ľudí. Za každý z troch týždňov testovania sa počet pozitívnych prípadov znížil o viac ako polovicu. Pre TASR to uviedol dolnokubínsky primátor Ján Prílepok s tým, že napríklad v sobotu malo pozitívny test na nový koronavírus menej ako 0,6 percenta ľudí.

18:40 - Bratislavská polícia informovala, že posilnili hliadky na odberných miestach v hlavnom meste. "Bratislavská polícia, ktorá počas celého priebehu asistuje na odberových miestach v Mlynskej doline a v Ružinove dohliada na verejný poriadok a na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v ich okolí," priblížili.

18:33 - Minister obrany Jaroslav Naď informoval, že prevádzku odberových miest v hlavnom meste predĺžia. Posledné odbery budú vykonávať o 20.30 hod. "Ďalší ľudia by však už prichádzali zbytočne, nedostanú sa už na rad. Navyše, v najbližších dňoch zriadi ministerstvo zdravotníctva ďalšie odberové miesta, ktoré Vám budú plne k dispozícii," doplnil.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook/Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO)

18:22 Opatovskí harmonikári spríjemnili v nedeľu atmosféru na odbernom mieste v trenčianskej mestskej časti Opatová. Podľa harmonikára Pavla Lišku vznikol nápad zahrať ľuďom na futbalovom ihrisku spontánne po jeho stretnutí s kamarátom. "Nie sme v celej zostave, lebo speváci sú doma. Takže sme oklieštení a prišli sme zahrať všetkým, čo nám pomáhajú v tejto ťažkej chvíli. Sú tu väčšinou Opatovani, preto sme im zahrali pesničky z Opatovska alebo z trenčianskeho regiónu," povedal Liška.

Na snímke harmonikári hrajú
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Na snímke harmonikári hrajú
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

17:49 Na oboch odberných miestach v Bratislave sa ešte stále vytvárajú rozsiahle rady čakajúcich na testovanie na COVID-19. Bratislavská polícia preto posilnila asistenciu na týchto miestach. V "zelenej" Bratislave sa druhé kolo plošného testovania nekoná. Miesta sú určené hlavne tým, ktorí potrebujú certifikát z druhého kola testovania. Odberné miesta sa nachádzajú v Mlynskej doline a na miestnom úrade v mestskej časti Ružinov. Vysoký záujem o testovanie hlásia už od rána.

AKTUÁLNE: Rad na testovanie pred miestnym úradom je minimálne na dve hodiny. Radi by sme pripomenuli, že “posledný ster” sa bude robiť 19:30.

Uverejnil používateľ MČ Ružinov - oficiálna stránka Nedeľa 8. novembra 2020

17:39 V obci Plaveč v okrese Stará Ľubovňa počas druhého kola plošného testovania otestovali viac ľudí ako minulý víkend. Povedal starosta Peter Šlosár. Podľa neho je to i tým, že na odbernom mieste pribudol ďalší zdravotník. Kým minulú sobotu otestovali 589 ľudí, túto sa im podarilo otestovať 686 občanov. Predchádzajúcu nedeľu zase 156 obyvateľov, dnes do 12.00 h prišlo 96 ľudí.

17:13 Situácia v súvislosti s testovaním v Prešove je tento víkend pokojnejšia ako pred týždňom. Počas návštevy odberného miesta v Základnej škole na ulici Matice Slovenskej to povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová. Rovnako testovanie zachytilo menej pozitívnych prípadov. V sobotu ich bolo 139 a v nedeľu do 12.00 h celkovo 20. Čo sa týka účasti, tá je podľa nej približne rovnaká ako počas prvého kola testovania.

Celoplošné testovanie v Prešovskom
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

Celoplošné testovanie v Prešovskom
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

17:11 Polícia z celého Prešovkého kraja hlási pokojný priebeh druhého kola celoplošného testovania. 

Celoplošné testovanie v Prešovskom
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

Celoplošné testovanie v Prešovskom
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

17:03 V meste Sliač sa antigénové testy vykonávajú aj vo vojenskej nemocnici či v areáli kúpeľov, kde sú aj počas operácie Spoločná zodpovednosť ubytovaní liečební hostia. Dlhé rady pred odberovými miestami sú však minulosťou prvého kola. O podrobnostiach informovala primátorka Ľubica Balgová.

Na snímke odberové miesto
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASR/Lukáš Mužla)

16:29 Ľudia si v rade pred odberným miestom v bratislavskom Ružinove počkajú 2,5 hodiny. Informuje o tom mestská časť na sociálnej sieti. Starosta Ružinova Martin Chren odporučil, aby sa ľudia šli dať otestovať aj do Mlynskej doliny. "Za dopoludnie približne 350 otestovaných, traja pozitívni, ale išlo o partiu, ktorá prišla spoločne, takže priebežné výsledky sú celkom fajn," priblížil Chren.

AKTUÁLNE: Rad pre testovacím miestom je minimálne na 2,5 hodiny.

Uverejnil používateľ MČ Ružinov - oficiálna stránka Nedeľa 8. novembra 2020

 

16:02 V Žiline sa v sobotu otestovalo 36.031 ľudí, z nich malo pozitívny test 175 (0,48 percenta). Oproti minulému týždňu ide o pokles na úrovni 53 percent. Na brífingu o tom v nedeľu informoval primátor Žiliny Peter Fiabáne. Doplnil, že pokles účasti oproti sobote (31. 10.) je približne 9,4 percenta.

15:34 Minister obrany Jaroslav Naď sa podelil o najaktuálnejšie čísla. „Do 12:00 sme otestovali spolu 1 556 100 ľudí, z čoho je 9 783 prípadov identifikovaných ako pozitívnych. To predstavuje 0,628%,“ napísal na sociálnej sieti. Ľudí vyzval, aby sa do 20:00 prišli dať otestovať. V prípade, že majú obyvatelia záujem o test, no nimi preferované odberové miesto zažíva väčší nápor, minister odporúča navštíviť iné, prioritne v 45 červených okresoch.

 

❗️ČÍSLA DNES DO 12-TEJ HODINY❗️ Do 12:00 sme otestovali spolu 1 556 100 ľudí, z čoho je 9 783 prípadov identifikovaných...

Uverejnil používateľ Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO Nedeľa 8. novembra 2020

 

15:26 Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky zrealizovala opätovné pretestovanie zamestnancov a pacientov. Tri odberové tímy vykonali celkom 1322 testov. Z nich bolo pozitívnych 22 zamestnancov a osem pacientov. Nemocnica doposiaľ eviduje celkovo 119 pozitívne testovaných zamestnancov na nový koronavírus.

15:21 Situácia vo Vranove je pokojná. „Na naše odberné mieste vo Vranove nad Topľou dnes prichádza menej ľudí a rady sa takmer vôbec netvoria. Testovanie prebieha plynule," prezradila zdravotníčka.

Testovanie vo Vranove nad
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky/Tip čitateľa)

Testovanie vo Vranove nad
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky/Tip čitateľa)

15:00 - Vláda zavádza, ak tvrdí, že pandemickú situáciu zlepšilo celoplošné testovanie. Myslí si to predseda mimoparlamentnej strany Most-Híd László Sólymos. Viac sa dočítate tu.

14:57 - Zábery z obce Hviezdoslavov: Pred obecným úradom si v rade na testovanie počkáte približne 20 minút.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky: Veronika O.)
MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky: Veronika O.)

14:56 - Odberné miesta v okrese Bánovce nad Bebravou navštívilo v sobotu (7. 11.) 16.099 ľudí. Z celkového množstva výterov zaevidovali 145 pozitívnych odberov, čo je 0,9 percenta. Okresný úrad Bánovce nad Bebravou o tom v nedeľu informoval na sociálnej sieti.

14:25 - Policajti sa počas testovania dostanú aj k milým úlohám. Pomáhajú napríklad s kočíkovaním.

DOSTALI SME PARÁDNU FOTKU Takúto parádnu fotku ste nám zaslali zo Spišských Tomášoviec, kde náš kolega stráži dieťa v kočíku, pokiaľ sa rodičia otestujú. Celkom sa zladili, čo poviete?

Uverejnil používateľ Polícia SR - Košický kraj Nedeľa 8. novembra 2020

14:20 - Budču v okrese Zvolen v sobotu večer prekvapil nápor záujemcov o testovanie na COVID-19 prichádzajúcich z okresu Žiar nad Hronom, pred odberovým miestom otáčali späť desiatky vozidiel. Pre TASR to prezradil starosta František Moravec. „Rátali sme, že budeme mať nápor zo susedných okresov a večer sa to aj potvrdilo. Nestihli sme otestovať asi 30 áut zo Žiaru nad Hronom, ktoré sme museli poslať preč,“ vysvetlil starosta s tým, že Budča je zo smeru od Žiaru nad Hronom jednou z prvých obcí v okrese Zvolen. V nedeľu už obec na sociálnej sieti informovala, že čakacie doby sú kratšie. 

Stihame do 15 minq

Uverejnil používateľ Obec Budča Sobota 7. novembra 2020

14:18 - Alena sa dala otestovať v meste Žilina. "Odberové miesta na mimoriadnej úrovni. Maximálna ústretovosť a profesionalita celých tímov! Super," nešetrila chválou.

14:18 - Ministerstvo vnútra SR dáva opätovne do pozornosti zmeny, ktoré nás čakajú od pondelka. Týkajú sa hygienických opatrení pri vstupe na Slovensko. 

OD PONDELKA 9. NOVEMBRA ZMENY V HYGIENICKÝCH OPATRENIACH PRI VSTUPE NA SLOVENSKO Od 9. novembra 2020 platí nová...

Uverejnil používateľ Ministerstvo vnútra SR Nedeľa 8. novembra 2020

14:16 - Po zdokumentovaní nočnej krádeže otvorili popoludní aj odberné miesto v Tvrdošíne.

14:10 -  V Hriňovej sa potvrdilo podozrenie z porušenia karantény. Prípad postúpili na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva. (tasr)

14:04 -  Špekulanti sa objavili aj v obci Pčolinné v Sninskom okrese. Policajti boli vyslaní k prevereniu prípadu, keď sa dvaja cudzinci chceli dať opakovane otestovať po tom, čo mali pozitívny test na nový koronavírus. Prípadom sa podľa policajnej hovorkyne ďalej zaoberajú. (tasr)

14:03 - Situácia v súvislosti s druhým kolom celoplošného testovania je naďalej pokojná. Doprava je tiež bez obmedzení. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. 

14:00 - Počas dnešného dňa sa na operácii Spoločná zodpovednosť priamo podieľa celkovo 20 874 osôb, z toho 8 856 zdravotníkov, 3 603 profesionálnych vojakov, 2 595 policajtov, 117 príslušníkov finančnej správy, 87 hasičov, 45 horských záchranárov, 4 683 administratívnych pracovníkov a 888 dobrovoľníkov. Informovalo  tom Ministerstvo zdravotníctva SR.

13: 45 - Premiér Igor Matovič sa k aktuálnej situácii vyjadril aj na sociálnej sieti. Antigénové testy v ňom prirovnal k hrncom. "Ak si do kuchyne rodina kupuje hrnce, kupuje si ich za účelom, aby v nich varili. Aj slížikovú. ALE, ak rodine začne horieť dom, nikto z rodiny nerozmýšľa, že hrniec je určený prioritne na varenie. Každý hrniec je v tej situácii na hasenie domu dobrý," napísal.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

13:36 - Policajt v Zlatých Moravciach zasiahol v pravej chvíli. V rade čakajúcich si všimol potácajúceho sa muža. Ukázalo sa, že išlo o zdravotný problém. "Zo zdanlivej nevoľnosti sa vykľul vážnejší problém. 71-ročný muž trpí chronickým vysokým krvným tlakom a po privolaní RZP skončil v nemocnici," uviedla polícia.

NA ODBER ČAKAL POTÁCAJÚCI SA MUŽ, V ZÁSTUPE SI HO VŠIMOL POLICAJT Policajti pomáhajú na odberných miestach naprieč...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Nitriansky kraj Nedeľa 8. novembra 2020

13:17 - Aká je aktuálna situácia v Banskej Bystrici? Napríklad na odberovom mieste na Gymnáziu Andreja Sládkoviča si môžete pokojne vybrať, na ktorej stoličke si počkáte na výsledky.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky:J.P.)

13:16 - V Košiciach na základe oznámenia na linku 158 policajti na uliciach B. Nemcovej , Watsonovej, Zimnej a Letnej našli niekoľko stoviek nevyplnených certifikátov na Covid 19. Ako sa tam dostali nie je známe. Policajti preverujú okolnosti prípadu aj pravosť dokumentov.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Polícia SR)

13:00 - V Banskej Bystrici v sobotu (7. 11.) počas druhého kola plošného testovania otestovali 28.115 ľudí, pozitívny test malo 87 z nich. Sobotné štatistiky hovorili o zachytení 92 ľudí s novým koronavírusom, podľa hovorkyne mesta Zdenky Marhefkovej vznikla chyba nesprávnym započítaním výsledkov mobilných odberových jednotiek. (tasr)

12:55 -  Polícia v okrese Skalica sa zaoberá prípadom, keď sa muž nechal v rámci druhého kola celoplošného testovania dvakrát testovať. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti. Viac podrobností nájdete tu. (tasr)

V SOBOTU OPAKOVANÝ TEST, NEDEĽA JE ZATIAĽ NA ODBERNYCH MIESTACH POKOJNÁ V sobotu bolo na jednom odbernom mieste rušno....

Uverejnil používateľ Polícia SR - Trnavský kraj Nedeľa 8. novembra 2020

12:45 - Na väčšine odberných miest, zriadených za účelom testovania na ochorenie COVID-19 v Prešove, testujú ľudí bez čakania. Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, netvoria sa takmer žiadne rady. Ľudia môžu podľa jeho slov navštíviť jednotlivé miesta do 19.30 h.

POLICAJTI SÚ NA ODBERNÝCH MIESTACH AJ V NEDEĽU www.somzodpovedny.sk

Uverejnil používateľ Polícia SR - Prešovský kraj Nedeľa 8. novembra 2020

12:42 - Záujem o testovanie v Košiciach je veľký aj počas druhého dňa druhého kola celoplošného testovania na nový koronavírus. Pre TASR to potvrdil hovorca mesta Vladimír Fabian s tým, že pribudol aj jeden odberný tím. Záujemcom odporúčajú ísť sa dať otestovať do obcí v Prešovskom kraji.

POKRAČUJEME: POLÍCIA POMÁHA NA ODBEROVÝCH MIESTACH AJ DNES Polícia je, podobne ako včera, aj dnes pripravená dohliadať...

Uverejnil používateľ Polícia SR - Košický kraj Nedeľa 8. novembra 2020

12:40 - Celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 sprevádza chaos a neinformovanosť. Všetko zostalo na pleciach samosprávy, ktorá to musela riešiť na poslednú chvíľu. Povedal to starosta Drietomy v okrese Trenčín Jaroslav Mego. Viac sa dočítate tu.

Záber z obce Driemoty.
Zobraziť galériu (48)
Záber z obce Driemoty.  (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

12:30 - V obci Kurov v Bardejovskom okrese je o testovanie v nedeľu menší záujem. Ako uviedla starostka obce Mária Špirková, doteraz sa tam nevyskytli žiadne problémy. "Chodia sa sem testovať občania aj z iných dedín a mesta Bardejov. Zatiaľ v našej obci nie sú žiadni pozitívni. Na základe rozhovorov s občanmi obce a napokon aj môj osobný názor je, že ďalšie kolo by už občania nechceli absolvovať, sú z toho unavení, ale aj nervózni," povedala Špirková. (tasr)

12:10 -  Minister poprosil občanov zo zelených regiónov, aby sa šli dať otestovať aj do hraničnej obce či mesta v červenom regióne. Tam sú podľa jeho slov na väčší nápor ľudí pripravení. "Prosíme tých ľudí, ktorí necítia zmenu zdravotného stavu a vidia rady, nech nečakajú a idú do hraničnej obce v červenom regióne," povedal.

12:03 - Nadšenie z plošného testovania je predčasné, myslí si expremiér a líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Znižovať počet nakazených podľa neho pomáha hlavne znižovanie mobility. Uviedol to v nedeľnej relácii TA3 V politike. Antigénové testy sú podľa Pellegriniho nevhodné na plošné testovanie. (tasr)

12:00 - Na odberových miestach nasleduje hygienická prestávka, ktorá potrvá do 12.45 hod.

Aj takéto pozoruhodné zábery môžu vzniknúť počas prestávky, kedy dezinfikujú priestory. Snímka z odberového miesta v banskobystrickom Gymnáziu Andreja Sládkoviča.
Zobraziť galériu (48)
Aj takéto pozoruhodné zábery môžu vzniknúť počas prestávky, kedy dezinfikujú priestory. Snímka z odberového miesta v banskobystrickom Gymnáziu Andreja Sládkoviča.  (Zdroj: Topky:J.P.)

11:45 -  Premiér hovorí, že Slovensko má teraz k dispozícii dve zbrane, ktoré môže používať na ohniská nákazy, je to lockdown alebo plošné testovanie. "Musíme si zodpovedať, aký stupeň slobody si chceme dopriať cez ťažkú zimu," podotkol. (tasr)

11:40 - Premiér Igor Matovič vyzval ľudí, ktorí boli negatívne testovaní, aby sa správali k svojmu okoliu tak, ako keby boli pozitívni. "Môžeme si to pokaziť, ak sa budeme tváriť, že všetko je v poriadku," poznamenal. Predseda vlády poprosil ľudí, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, aby sa správali obozretne a obvolali všetkých, s ktorými sa stretli. (tasr)

11:30 - Obe odberové miesta v "zelenom" hlavnom meste praskajú vo švíkoch. Rady sú podľa reakcií ľudí dlhé, počkáte si aj hodinu. Pôvodne malo fungovať len jedno odberové miesto, pre veľký nápor v sobotu však otvorili ďalšie v mestskej časti Ružinov. Vybrať si teda môžete z dvoch možností:

  • odberné miesto v Mlynskej doline – exteriér/ v blízkosti budovy RTVS (pri ZOO)
  • miestny úrad, Mierová ulica v mestskej časti Ružinov - len pre nemotorizovaných

V Bratislave sa od rána tvoria rady, funguje aj nové odberné miesto (Zdroj: Tomáš Thűringer)

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Tomáš Thűringer)

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Tomáš Thűringer)
MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Tomáš Thűringer)

Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)
Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

11:10 - Na Slovensku otestovali v sobotu (7. 11.), prvý deň druhého kola celoplošného testovania na ochorenie COVID-19, 1.297.571 ľudí. Infekčných z nich bolo 8172, teda 0,63 percenta. V nedeľu to oznámil minister obrany Jaroslav Naď.

11:08 - Na Gymnáziu Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici vládne dopoludnia pokojná atmosféra. "Pozdravujeme a čakáme na ďalších ľudí," odkázal člen odberového tímu.

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky:J.P.)
MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky:J.P.)

11:00 - Úrad verejného zdravotníctva SR pripomenul v súvislosti s testovaním zopár jednoduchých zásad.

Každý z nás svojim správaním ovplyvňuje rýchlosť, akou sa šíri ochorenie COVID-19. Aj malé rozhodnutia jednotlivcov majú...

Uverejnil používateľ Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky Nedeľa 8. novembra 2020

10:58 - Testuje sa aj v Banskej Bystrici. Na zábere odberné miesto v areáli Základnej školy na Okružnej ulici.

Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

10:52 - Na snímkach odberné miesto v telocvični Gymnázia bl. Pavla Petra Gojdiča v Prešove.

Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASR – František Iván)

Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASR – František Iván)

Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASR – František Iván)

10:51 - Ozbrojené sily informovali, že z plánovaných 2671 odberových miest otvorili 99,96%. Jedno miesto je zatiaľ neaktívne kvôli nočnej krádeži materiálu ktorú vyšetruje PZ SR. "Na základe žiadosti samosprávy sme zvýšili počet odberových miest v zelených okresoch na 14," doplnili.

OD RÁNA SME TU PRE VÁS NA 2670 ODBEROVÝCH MIESTACH Z plánovaných 2671 odberových miest sme otvorili 99,96% - jedno...

Uverejnil používateľ Ozbrojené Sily SR Nedeľa 8. novembra 2020

10:50 - V poradí štvrté testovanie na ochorenie COVID-19 majú v obci Varadka v Bardejovskom okrese. Ako pre TASR povedal starosta Andrej Kurimský, prvé mali 15. októbra z dôvodu výskytu ochorenia v obci.

Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASR - Maroš Černý)

10:45 - Obec Margecany mala problém dostať sa k štatistikám o otestovaných a pozitívnych z prvého dňa druhého kola celoplošného testovania na nový koronavírus. Pre TASR to povedal starosta Igor Petrik s tým, že situácia sa napokon zmenila. V nedeľu ráno im tieto údaje poskytli.

Odberné miesto v Margecanoch.
Zobraziť galériu (48)
Odberné miesto v Margecanoch.  (Zdroj: TASr - Diana Semanová)
Druhé kolo celoplošného testovania
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: TASr - Diana Semanová)

10:39 -  Prednostka okresného úradu vo Zvolene Martina Mészáros Bariaková potvrdila, že v okresoch Žarnovica, Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica sa v nedeľu netestuje, záujemcom preto odporučila cestovať do Zvolena. Testovanie v nedeľu, naopak, pokračuje v zelených okresoch Veľký Krtíš, Rimavská Sobota, Lučenec. V okrese Krupina sa bude testovať do 14.00 h.

10:32 - V „zelenom“ Žiari nad Hronom v sobotu nestihli otestovať všetkých záujemcov na ochorenie COVID-19. Počas dňa sa pred odberovými miestami tvorili dlhé rady, podvečer boli stále plne vyťažené. Samospráva preto na sociálnej sieti ľuďom odporučila, aby v nedeľu navštívili niektoré z odberových miest v okrese Zvolen. V Banskej Štiavnici sobotné testovanie nakoniec predĺžili pre veľký záujem do 22.00 h.

10:30 - Vo Zvolene je aj počas nedele ľuďom prichádzajúcim z takzvaných zelených okresov k dispozícii odberové miesto v Hoteli Tenis s posilnenými odberovými tímami a veľkokapacitným parkoviskom.

10:05 - Na Slovensku v sobotu (7. 11.) pribudlo 1828 nakazených novým koronavírusom z 15.466 testov. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších 1127 ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Minister vnútra Roman Mikulec sa ukázal na jednom z odberných miest.
Zobraziť galériu (48)
Minister vnútra Roman Mikulec sa ukázal na jednom z odberných miest.  (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

10:03 - V Brezovej pod Bradlom otestovali v prvý deň druhého kola 2439 občanov, z toho 303 nemalo trvalý pobyt v meste. Pozitívni na COVID-19 boli štyria občania s trvalým pobytom v Brezovej. "V nedeľu sú otvorené štyri odberné miesta. Dve sú v Centre voľného času, jedno v Dennom centre a jedno na Hasičskej stanici, ktoré testujú v čase od 8.00 do 20.00 h. Obedná prestávka bude od 12.00 do 13.00 h, večerná od 17.00 do 17.30 h," uviedol prednosta mesta Brezová pod Bradlom Ján Michálek. (tasr)

10:00 -  V Myjave v sobotu na deviatich odberných miestach otestovali 5604 ľudí, z ktorých bol u 30 zistený pozitívny výsledok testu na COVID-19, čo predstavuje 0,54 percenta. Testovacie miesta otvorili v nedeľu s jedinou zmenou. "Odberné miesto U Belanských bolo presunuté do budovy požiarnej zbrojnice U Vankov. Miesta sú otvorené od 8.00 do 12.00 h, od 13.00 do 17.00 h a od 17.30 do 20.00 h," informoval Kovanič. (tasr)

09:55 -  Minister obrany Jaroslav Naď priblížil viac informácií o krádeži v Tvrdošíne. Na sociálnej sieti napísal, že páchateľ vnikol cez zadný vchod, kde násilím prekonal plastové dvere. Odcudzil 750 antigénových testov, 20 overalov, 20 respirátorov a 350 rukavíc. "Stále prebieha obhliadka miesta činu. Certifikáty boli uložené v inej miestnosti, k nim sa páchateľ nedostal," zdôraznil. Naď verí, že páchateľ bude vypátraný a dostane zaslúžený trest. (tasr)

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Polícia SR)

09:40 - Celoplošného testovania sa zúčastnili aj horskí záchranári. "Prispeli k doplneniu chýbajúceho zdravotníckeho personálu," uviedla HZS na svojej facebookovej stránke.

Spoločná zodpovednosť Horskí záchranári sa zúčastnili na celoplošnom testovaní a svojou prítomnosťou prispeli k...

Uverejnil používateľ Horská záchranná služba Nedeľa 8. novembra 2020

09:34 - V okresnom meste Prievidza v nedeľu ráno otvorili všetkých 34 testovacích miest na nový koronavírus. Pracuje v nich spolu 36 odberných tímov. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti. (tasr)

09:33 -   Bez problémov otvorili v nedeľu ráno aj 16 odberných miest v Dolnom Kubíne a 50 odberných miest v Martine, informovali hovorcovia samospráv. (tasr)

09:31 -  Všetkých 29 odberných miest otvorili v nedeľu v Liptovskom Mikuláši. "Na testovaní sa v sobotu zúčastnilo 13.838 ľudí. Pozitívne testovaní boli 85 z nich, čo je 0,6 percenta. V prvom kole sa v sobotu prišlo dať otestovať 15.124 osôb, z ktorých bolo 220 pozitívnych (1,45 percenta)," povedala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková. (tasr)

09:30 -  V Žiline otvorili 71 odberných miest. "Ako sme avizovali, oproti sobote pribudlo odberné miesto v Mojšovej Lúčke. Otvorenie sa začalo bez komplikácií, nastúpili kompletné testovacie tímy," uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík. (tasr)

09:29 - V Čadci otestovali v sobotu na 16 odberných miestach 8621 ľudí, z nich bolo 102 infekčných. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Milan Gura. "Na porovnanie, minulú sobotu sme pretestovali 8822 ľudí, z toho bolo až 251 infekčných," doplnil. (tasr)

09:28 - V Žilinskom kraji sa v nedeľu začalo druhé kolo celoplošného testovania na 624 odberných miestach. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jany Balogovej mali všetci policajti, ktorí nastúpili na odberné miesta, negatívne testy na nový koronavírus. (tasr)

09:10 - Polícia v Tvrdošíne prijala v nedeľu ráno oznámenie o krádeži vlámaním do odberného miesta v priestoroch materskej škôlky na sídlisku Medvedzie. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová. (tasr)

"Z miesta boli odcudzené dezinfekčné prostriedky, ochranné pomôcky a testy na COVID-19. Po zdokumentovaní skutku bude odberné miesto opäť pripravené na testovanie," konkretizovala Balogová. (tasr)

09:08 - "Budem k Vám úprimný a priznám sa, že sa veľmi teším, že sa tretie kolo testovania Slovenska blíži ku koncu," napísal minister obrany SR Jaroslav Naď na sociálnej sieti. "Ja som sa dokonca v týždni pristihol, že som sa v kútiku duše na malý moment potešil nariadenej domácej karanténe. Že si oddýchnem," povedal úprimne s tým, že sa nestažuje. "Som stopercentne presvedčený, že to, čo robíme má zmysel," dodal okrem iného. Prečítajte si celé znenie jeho statusu nižšie.

33. TÝŽDEŇ V OBRANE Budem k Vám úprimný a priznám sa, že sa veľmi teším, že sa tretie kolo testovania Slovenska blíži...

Uverejnil používateľ Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO Sobota 7. novembra 2020

09:00 - Presné výsledky zo sobotného testovania zatiaľ nie sú známe. Predseda vlády SR Igor Matovič a minister obrany SR Jaroslav Naď budú o nich informovať dnes o 11. hodine.

08:55 - V meste Senica otestovali v prvý deň druhého kola plošného testovania na ochorenie COVID-19 9142 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová. (tasr)

08:50 - Na odberných miestach v Mlynskej doline a Ružinove čakali už pred otvorením desiatky záujemcov o testovanie. Informuje o tom bratislavská polícia a mestská časť Ružinov na sociálnej sieti. V "zelenej" Bratislave sa druhé kolo testovania nekoná. Miesta sú určené hlavne tým, ktorí sa budúci týždeň budú zdržiavať v červených okresoch a potrebujú preto certifikát o negatívnom výsledku z druhého kola testovania.

08:45 - V prípade pozitívneho testu treba ísť z odberného miesta do domácej desaťdňovej karantény. O pozitívnom výsledku treba informovať svojho lekára i osoby s úzkym kontaktom. Aj pre ne bude platiť domáca desaťdňová karanténa.

Ilustračné foto.
Zobraziť galériu (48)
Ilustračné foto.  (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

V súvislosti so zamestnaním treba pri pozitívnom výsledku kontaktovať lekára, ktorý vystaví tzv. pandemickú PN. V prípade odmietnutia testu na PN nárok nie je. Zamestnávatelia budú v zmysle uznesenia vlády povinní vyžadovať potvrdenie o negatívnom výsledku testu buď z celoplošného testovania alebo z PCR testu. (tasr)

08:35 - Pri vstupe na odberné miesto sa treba riadiť pokynmi členov odberného tímu. 

08:20 - Certifikát z testovania umožňuje uplatniť si od pondelka (9. 11.) výnimku zo zákazu vychádzania platného do 14. novembra. Obyvateľom zelených okresov stačí certifikát z prvého kola testovania. Ak sa však budúci týždeň plánujú zdržiavať v červených okresoch, odporúča sa im dať sa otestovať aj v druhom kole. 

MIMORIADNY ONLINE Druhé kolo
Zobraziť galériu (48)
 (Zdroj: Topky:Soňa Kolcunová)

08:15 -   Odberné miesta sú otvorené od 8.00 do 20.00 h s prestávkami od 12.00 do 12.45 h a od 17.00 do 17.30 h. Druhého kola testovania sa môžu zúčastniť aj občania, ktorí neboli na prvom kole.

08:10 -  V hlavnom meste, ktoré spadá pod "zelené okresy", pre veľký záujem o testovanie otvorili v nedeľu ďalšie odberové miesto. Prvé nájdete v Mlynskej doline pri RTVS (v exteriéri) a druhé v Miestnom úrade v Ružinove (len pre nemotorizovaných).

‼️AKTUÁLNE‼️ PLOŠNÉ TESTOVANIE COVID -19 Takto vyzerá momentálna situácia na dvoch odberných miestach v Bratislave....

Uverejnil používateľ Polícia SR - Bratislavský kraj Sobota 7. novembra 2020

08:02 - Mobilné odberové miesta nájdete aj v zelených okresoch. Pozor, niektoré boli otvorené iba v sobotu. Aktualizovaný zoznam nájdete na stránke somzodpovedny.sk.

08:00 - V 45 tzv. červených okresoch sa v nedeľu o 8.00 h. začal druhý deň víkendového plošného testovania na ochorenie COVID-19. 

Kto sa môže testovania zúčastniť a za akých podmienok?

Testovania sa môžu zúčastniť osoby, ktoré boli v prvom kole negatívne a nevzťahuje sa na zákaz vychádzania a nie sú v karanténe. Rovnako osoby, ktoré sa pravého kola nezúčastnili. Informovala o tom Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

Účasť na druhom kole testovania antigénovými testami spadá podľa jej slov pod neodkladné vyšetrenie, a môžu sa ho preto zúčastniť aj občania bez certifikátu z 1. kola celoplošného testovania. Zúčastniť sa môžu na vytvorených miestach testovania aj osoby mimo vybraných okresov. Testovanie nie je viazané na mesto trvalého pobytu.

Na testovaní sa nemusia zúčastniť deti do desať rokov, autisti, onkologickí pacienti alebo pacienti, ktorým to neumožňuje zdravotný stav. Potrebné bude potvrdenie od lekára. Rovnako sa nemusia dať testovať tí, ktorí už v posledných 90 dňoch boli pozitívne testovaní na nový koronavírus. Výnimka bude platiť aj pre osoby nad 65 rokov, ale len v prípade, ak budú v dobrovoľnej domácej karanténe.

Viac o téme: TestovanieOnlineSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu