Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V noci poriadne prituhlo: Slovensko čakajú ďalšie mrazivé noci, meteorológovia však majú aj dobrú správu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Začiatkom novembra asi nikoho neprekvapí, ak teplota počas noci klesne pod nulu. Z noci na dnes už mrzlo. Meteorológovia prezradili, v ktorej lokalite bolo najchladnejšie. Súčasne vám prinášame predpoveď počasia na víkend. Sobota i nedeľa budú bez dažďa, denné maximá sa vyšplhajú na cca 14 stupňov.

Mrazivá noc

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) túto jeseň na viacerých staniciach ešte vôbec nemrzlo. V noci sa však situácia zmenila. Štvrtkový neskorý večer bol podľa meteorológov najchladnejší na Orave. „Na staniciach Oravská Polhora a Novoť už teplota klesla pod -2 °C,“ uviedol SHMÚ na sociálnej sieti krátko pred pol desiatou večer.

V noci poriadne prituhlo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

V noci poriadne prituhlo:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

SHMÚ v piatok dopoludnia prostredníctvom prvostupňovej výstrahy varoval pred výskytom hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 m. Dnešná maximálna teplota sa bude pohybovať v intervale 8 až 13 stupňov.

Sobota

Počasie v našej oblasti bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorej stred sa presunie nad Rumunsko.

Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na Predpovede.sk

Prvá novembrová sobota bude jasná až polojasná. V nižších polohách sa v noci a dopoludnia môže tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 2 až -3, na Zemplíne miestami zhruba na 4 stupne. Najvyššia denná teplota dosiahne 9 až 14, pri dlhšie trvajúcej nízkej oblačnosti okolo 7 stupňov.

Zafúka slabý, na juhozápade neskôr juhovýchodný vietor rýchlosťou 10 až 30, v nárazoch ojedinele okolo 50 km/h.

Nedeľa

Od juhovýchodu bude zasahovať do našej oblasti tlaková výš.

Počasie sa výrazne nezmení. Bude jasno až polojasno. V noci a dopoludnia sa v nižších polohách objaví hmla alebo bude zamračené s nízkou oblačnosťou, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Ojedinele môže mrholiť.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na 4 až -1 stupeň, v údoliach pri zmenšenej oblačnosti na -1 až -5 stupňov. V priebehu dňa sa maximálna teplota vyšplhá na 8 až 13, pri hmle a nízkej oblačnosti približne na 6 stupňov.

Očakáva sa juhovýchodný až južný vietor, ktorý bude fúkať rýchlosťou do 20 km/h. Na strednom Slovensku zavládne väčšinou bezvetrie alebo len slabý vietor.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu