Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS V nemocnici v Šaci stany na testovanie nahradili kontajnery

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

KOŠICE – V areáli nemocnice v košickej Šaci prebieha testovanie na nový koronavírus v nových priestoroch. Pôvodné stany, v ktorých sa realizovali výtery na RT-PCR testovanie, tento týždeň nahradili kontajnery. Informovala o tom vo štvrtok Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

"Pred areálom našej nemocnice sme zriadili nové mobilné odberné miesta, ktoré ponúkajú väčší komfort pri odberoch nielen našim klientom, ale aj samotnému zdravotníckemu personálu," uviedol riaditeľ nemocnice Ján Slávik.  

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na odbernom mieste testujú od pondelka do piatka v časoch od 7.30 do 9.30 h. Pri metóde RT-PCR sa vzorka na vyšetrenie získava výterom z nosohltanu a ústnej časti hltanu. "Odber vzorky sa vykonáva na základe stanovených indikácií a za stanovených podmienok pri odbere. Vykonáva sa nalačno, bez vykonanej ústnej hygieny. Pacienti v prevažnej miere tieto pokyny rešpektujú a sú poučení, že pred odberom majú zakašľať a vyfúkajú si nos," priblížila vedúca sestra ušno-nosno-krčného oddelenia Mária Šoltésová. Záujemcovia o testovanie sa môžu aj naďalej objednávať prostredníctvom webovej stránky www.agellab.sk.

Viac o téme: NemocnicaStanyKontajneryKoronavírusŠaci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu