Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

COVID-19 nie je živý vírus! Konšpirátori pálili rúška pred parlamentom: Je to biznis, je to šoubiznis

Pálenie rúšok pred parlamentom.
Pálenie rúšok pred parlamentom. (Zdroj: Youtube/Občiansky Tribunál)

BRATISLAVA - Konšpirátori sú skutočne vynaliezaví a ukazuje sa to najmä počas pandémie, ktorá Slovensko sužuje od marca tohto roka. Počas plošného testovania sa však okrem toho, že ľudia si dali dobrovoľne robiť výter z nosa, udiala aj ďalšia zvláštna akcia. Pálenie rúšok pred parlamentom.

Skupina ľudí, ktorí si hovoria Občiansky Tribunál sa vybrala v nedeľu pred parlament, aby tam symbolicky spálili rúška. "Sme tu preto, aby sme demonštratívne pálili rúška ako symbol neslobody. Covid nie je živý vírus, nemôžme sa nakaziť Covidom. Nie som lekár, ale z informácií, ktoré sú dostupné na sociálnych sieťach je jasné, že je to biznis, je to šoubiznis," hovorí Jozef, jeden z hlavných predstaviteľov tohto zoskupenia. 

Žena, ktorá močila na Korán: VIDEO Útok na prezidentku Čaputovú! Vyhrážky fyzickým násilím

Medzitým vytiahnu niekoľko jednorázových rúšok a pokúšajú sa ich zapáliť.  "Rúška dole, hlavy hore," ozývava sa popritom ženský hlas. Nechýba, samozrejme, niekoľko slovenských vlajok a pokriky ako "Rúška sú otroctvo", "Teror" či "My sme občania moci"

Prišla aj polícia

Ako sa dalo čakať, skupinku prišla pozrieť aj Polícia slovenskej republiky. Dvaja príslušníci Policajného zboru si od nich vyslúžili spŕšku urážok a nadávok. "Vy ste psy, k nohe, do búdy," kričali na nich. Polícia niekoľko z nich zadržala.

Nie je celkom jasné, proti čomu Občiansky Tribunál protestoval. Okrem rúšok totiž spomínali aj právo na nosenie zbrane, gardistov, partizánov a množstvo ďalšieho. Známy sú aj tým, že protestovali, keď zobrali Adriánu M., ktorá si hovorí Sheila do väzby. Tá si zavarila už niekoľkokrát - keď pálila a močila na Korán alebo keď sa vo videu vyhrážala prezidentke Zuzane Čaputovej. 

Viac o téme: RúškaPandémiaPolícia KoronavírusPálenie rúšok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu