Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Na víkend máme zabezpečených okolo 72 percent tímov, oznámil Naď

Jaroslav Naď Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na víkendové celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 bolo k piatkovému poludniu zabezpečených okolo 72 percent kompletných tímov. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti. Verí, že do večera počet zdravotníkov ešte stúpne. Dvesto zdravotníkov by podľa neho mohlo prísť aj z Maďarska. Samotné Ozbrojené sily (OS) SR sú podľa Naďa na testovanie pripravené.

"Domnievam sa, že ak získame ďalších okolo 800 zdravotníkov z takzvanej skupiny A, teda tých, ktorí môžu odoberať vzorky, budeme schopní zabezpečiť funkčnosť odberových miest na vysokom percente," uviedol minister. Naďalej preto platí výzva pre všetkých zdravotníkov, aby sa zapojili do pomoci pri celoplošnom testovaní. Pripomenul tiež príspevok 500 eur pre tých, ktorí odpracujú oba dni.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Za rezort obrany sú podľa neho úlohy splnené. "Materiál rozvážame, postupne testujeme členov odberových tímov, komunikujeme zo samosprávami, chystáme odberové miestnosti," načrtol. Poďakoval tiež všetkým vojakom vrátane náčelníka generálneho štábu OS SR Daniela Zmeka. Prvé kolo celoplošného testovania obyvateľov sa má uskutočniť počas nadchádzajúceho víkendu (31. 10. a 1. 11.).

KORONAVÍRUS Na víkend máme
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Premiér verí, že do rána bude väčšina tímov pripravená

Premiér Igor Matovič (OĽANO) verí, že do sobotňajšieho (31. 10.) rána bude absolútna väčšina odberných tímov pripravená na spustenie celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. Uviedol to na sociálnej sieti s tým, že aktuálna naplnenosť tímov mimo zdravotníkov je 100 percent a zdravotníkov 73 percent.

"Každú hodinu pribúdajú desiatky a desiatky ďalších zdravotníkov. Vojačky a vojaci idú na 120 percent a verím, že do rána bude absolútna väčšina odberných tímov pripravená na spustenie najväčšej záchrannej misie na Slovensku," napísal premiér s tým ,že už teraz si Ozbrojené sily (OS) SR zaslúžia poďakovanie za ich výkon. Opätovne vyzval zdravotníkov, aby sa prihlásili na stránke somzodpovedny.sk. Prvé kolo celoplošného testovania obyvateľov sa má uskutočniť počas nadchádzajúceho víkendu (31. 10. a 1. 11.).

Viac o téme: PandémiaKoronavírusJaroslav NaďOzbrojené silyCeloplošné testovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu