Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Dobrá správa z Trnavy: Vyliečili sa traja pacienti, ktorí boli na pľúcnej ventilácii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - Vo Fakultnej nemocnici Trnava (FN) sa počas uplynulých siedmich dní vyliečilo 18 pacientov s COVID-19 a počas dvoch týždňov traja, ktorí mali ťažký priebeh ochorenia a boli napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. V súčasnosti je v zariadení hospitalizovaných 28 pacientov s novým koronavírusom. Informoval o tom referent pre vzťahy s verejnosťou Matej Martovič.

Vo FN Trnava je vyčlenených celkovo 126 COVID lôžok. "Piati pacienti sú aktuálne na umelej pľúcnej ventilácii a jeden je u nás s príznakmi ochorenia," uviedol Martovič. V karanténe je podľa jeho informácií 30 zdravotníckych zamestnancov. "Ide o šesť lekárov, 19 sestier, päť sanitárov," doplnil Martovič. V uplynulom týždni boli v karanténe traja lekári, 11 sestier a ďalší zamestnanci.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

FN v zmysle opatrení proti šíreniu COVID-19 zvýšila bezpečnosť aj na gynekologiko-pôrodníckej klinike. Pri príjme pacientky nemocnica vykonáva pacientkam antigénový test na COVID-19. "Test v nemocnici pri príjme pacientky budeme realizovať v nemocnici aj po celoplošnom testovaní," informoval Martovič. Sprevádzajúcou osobou môže byť len otec dieťaťa, ak bude chcieť byť pri pôrode, od 31. októbra sa musí preukázať certifikátom z celoplošného testovania s negatívnym výsledkom.

Viac o téme: PandémiaPacientiSlovenskoTrnavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu