Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Situácia v odbornom ústave geriatrickom v Košiciach je podľa riaditeľa kritická

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – Vo Vysokošpecializovanom odbornom ústave geriatrickom sv. Lukáša (VOÚG) v Košiciach v súčasnosti evidujú 40 prípadov pozitívnych pacientov na oddeleniach geriatria a oddelenie dlhodobo chorých (ODCH).

V karanténe je 31 zamestnancov. "Situácia je kritická, ale toho času už stabilizovaná," povedal riaditeľ zariadenia Juraj Sýkora. „Po desiatich dňoch prvej pozitivity u pacientov a zamestnancov dochádza k ich uzdraveniu. Po testovaní na ochorenie COVID-19 a negativite pacientov máme možnosť prepúšťať podľa zdravotného stavu a zamestnancov opätovne zapájať do pracovného procesu,“ uviedol.

Podľa jeho slov by ústavu v aktuálnej situácii pomohla personálna, materiálno-technická pomoc v podobe ochranných pracovných prostriedkov či monitorovacej techniky vo forme pulznej oxygenoterapie, ako aj finančná pomoc.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Kapacita VOÚG je 156 lôžok, pričom aktuálne je v ňom hospitalizovaných 95 pacientov. Najčastejšie boli prijatí s kardiovaskulárnymi ochoreniami, poruchami mobility z rôznych príčin, úrazovými stavmi, vertebrogénnymi, onkologickými či metabolickými ochoreniami. VOÚG je špecializovaná nemocnica a nezisková organizácia, ktorej zriaďovateľom je Ministerstvo zdravotníctva SR aj Arcidiecézna charita Košice.

Viac o téme: PacientiZamestnanciKošiceKoronavírusGeriatriaVysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu