Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Prešovský kraj ponúkne pri ďalšom testovaní priestory na uskladnenie materiálu

Milan Majerský
Milan Majerský (Zdroj: SITA/Viktor Zamborský)

ZBOROV - Prešovský samosprávny kraj (PSK) je pripravený v rámci ďalších kôl plošného testovania na ochorenie COVID-19 pomôcť s distribúciou, rozvozom, ako aj uskladnením materiálu vo svojich priestoroch. Po nedeľňajšej návšteve odberného miesta v obci Zborov to povedal predseda PSK Milan Majerský.

"Je to jedna z najväčších obcí, kde žijú aj občania z marginalizovaných skupín. Som rád, že bola celá situácia zvládnutá. Dnes je približne 50 percent obyvateľov otestovaných. Samozrejme, ľudia ešte prichádzajú aj teraz podvečer," povedal Majerský. V prvej vlne pandémie ochorenia COVID-19 kraj riešil podľa jeho slov predovšetkým repatriantov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Zo všetkých krajov sme ich mali najviac, takmer 1000. Teraz sa snažíme pripraviť karanténne centrá najmä pre zdravotníckych pracovníkov – lekárov, zdravotné sestry, sanitárov a tak ďalej. Na to budú slúžiť naše internáty. Už teraz sa komunikuje o tom, akým spôsobom budú distribuované či už testy alebo ochranné pomôcky pre tých, ktorí budú mať na starosti samotné testovanie v mestách a obciach. Sme ochotní pomôcť s ich distribúciou, rozvozom a uskladnením v priestoroch PSK," povedal Majerský s tým, že akákoľvek požiadavka na súčinnosť príde v rámci niektorého z ministerstiev, sú pripravení pomôcť.

Viac o téme: TestovaniePandémiaMilan MajerskýKoronavírusZborovPrešovský samosprávny kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu