Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Konšpirátori využívajú satirický web na šírenie hoaxov: Nie je pravda, že v Česku kvôli covidu obmedzili sex

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA/BRATISLAVA – Slovenskí policajti upozornili na články českého satirického webu, ktoré konšpirátori šíria ako skutočné informácie. Vyzývajú preto verejnosť, aby takémuto obsahu nedôverovali.

Konšpirátori podľa polície bez akéhokoľvek kritického zmýšľania zbesilo zdieľajú to, čo im vyhovuje. V tomto súvise muži zákona upozornili na českú satirickú stránku, ktorá vznikla ako paródia na konšpirátorov.

Prišiel vám do schránky list na FOTO? Pozor, je dielom šíriteľov hoaxov o koronavíruse

Tento web napríklad napísal, že český minister zdravotníctva Roman Prymula obmedzil pohlavný styk kvôli koronavírusu. „Konšpirátori ho šíria ako skutočný a hromžia pri tom,“ okomentovala polícia. „Za hoax môžeme označiť aj ďalšie články satirického webu (pre istotu, lebo určite aj tie niektorí konšpirátori s nadšením zdieľali a utvrdili sa vo svojich názoroch),“ pokračujú ochrancovia zákona.

Konšpirátori využívajú satirický web
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Spomenuté články satirického webu majú titulky "Silvestr se letos bude slavit pouze do 22:00, obává se Prymula", "Roman Prymula přiznal, že je přímým potomkem Louise de Funèse", "Od pondělí nesmí být u porodu ani matka novorozeného dítěte".

Viac o téme: HoaxyKonšpirátori
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu