Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Za trestné činy spáchané počas núdzového stavu hrozia prísnejšie tresty

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Za trestné činy spáchané v čase núdzového stavu možno uložiť prísnejšie tresty. Polícia na to upozornila na sociálnej sieti.

„Pri najčastejšie sa vyskytujúcich trestných činoch, ako je napríklad ublíženie na zdraví, krádež, sprenevera či podvod, je počas trvania núdzového stavu trestná sadzba stanovená na desať až 15 rokov, pri trestnom čine útoku na verejného činiteľa 12 až 20 rokov, pri trestnom čine všeobecného ohrozenia na 20 až 25 rokov,“ vymenúva polícia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Sprísnenie trestov sa týka aj najzávažnejších trestných činov proti ľudskému životu. „Pri zabití je trestná sadzba stanovená na 12 až 15 rokov, pri trestnom čine vraždy zákon ustanovuje trestnú sadzbu od 25 rokov až doživotie,“ upozornila.

Na Slovensku od štvrtka opäť platí núdzový stav, zatiaľ na 45 dní. Vláda v stredu (30. 9.) schválila návrh premiéra Igora Matoviča (OĽANO) na jeho vyhlásenie v súvislosti s druhou vlnou pandémie nového koronavírusu. Núdzový stav bude podľa prijatého uznesenia platiť „dňom 1. októbra 2020 na postihnutom území Slovenskej republiky“. Vláda ho vyhlasuje v zmysle ústavného zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu.

Viac o téme: Trestné činyNúdzový stavKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu