Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MV zaregistrovalo združenie podnikateľa Bószu, ktorý je za autonómiu

János Bósza
János Bósza (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra zaregistrovalo občianske združenie Nomos regionalizmus podnikateľa Jánosa Bószu. Informoval o tom dnes Slovenský rozhlas (SRo).

Bósza sa v minulosti neúspešne snažil na ministerstve zaregistrovať združenie Južanská rada za sebaurčenie, ktorá presadzovala vznik územnej autonómie v južných častiach Slovenska. V týchto regiónoch žije asi polmiliónová maďarská menšina. Bósza podľa rozhlasu tvrdil, že ministerstvo vnútra nedodržalo desaťdňovú lehotu na registráciu jeho organizácie. Alena Koišová z tlačového oddelenia ministerstva to však odmietla, dodal SRo.

Komárňanský podnikateľ v minulosti neuspel s návrh na zaregistrovanie Južanskej rady za sebaurčenie, pretože podľa skoršieho vyjadrenia ministerstva vnútra napríklad ciele združenia neboli v súlade so slovenskou ústavou. Zástupcovia tejto organizácie tvrdili, že autonómne územie na juhu krajiny by malo mať vlastný parlament a so zvyškom Slovenska by ho mala spájať iba spoločná zahraničná a obranná politika.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu