Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo vyše pol tisíca infikovaných: Desiatky ľudí sa z ochorenia vyliečili

Koronavírus na Slovensku Zobraziť galériu (3)
Koronavírus na Slovensku (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

BRATISLAVA - Na Slovensku včera pribudlo 552 nových prípadov koronavírusu. V laboratóriách vykonali 6 483 testov. Vyliečilo sa ďalších 62 ľudí. Covidu-19 podľahli traja ľudia.

V piatok pribudlo v našej krajine 552 pozitívne testovaných ľudí, vykonalo sa 6 483 testov. Vyliečilo sa ďalších 62 pacientov, celkovo sa už zotavilo 4 098 osôb. Informuje o tom web ministerstva zdravotníctva covid-19.nczisk.sk.

V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 185 ľudí, potvrdené ochorenie covid-19 má 157 z nich. Na JIS-ke je 16 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 14 pacientov.

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: covid-19.nczisk.sk)

Celkový počet pozitívne testovaných na Slovensku doteraz je 8 600. Od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 440 331 laboratórnych testov. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je 4 458. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením covid-19 je 44. Poslednou obeťou je 67-ročná žena, ktorá bola hospitalizovaná vo všeobecnej nemocnici s poliklinikou Lučenec.

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: covid-19.nczisk.sk)

Najviac prípadov opäť v Bratislave

Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Bratislava (80), Prievidza (46), Nové Zámky (40), Tvrdošín (30), Košice (24), Nitra (21), Bardejov (20), Komárno (19), Námestovo (18), Trnava (17), Sobrance (16), Spišská Nová Ves (15), Stará Ľubovňa (14), Poprad (12), Kežmarok (9), Prešov (9), Trenčín (9), Liptovský Mikuláš (8), Senec (8), Snina (8), Dolný Kubín (7), Svidník (7), Žiar nad Hronom (7), Banská Bystrica (6), Malacky (6), Michalovce (6), Topoľčany (6), Nové Mesto nad Váhom (5), Stropkov (5). Štyri prípady boli v okresoch Galanta, Partizánske, Veľký Krtíš, po tri prípady v okresoch Banská Štiavnica, Dunajská Streda, Hlohovec, Humenné, Ilava, Košice a okolie, Martin, Pezinok, Rožňava, Trebišov. Po dva prípady mali okresy Bánovce nad Bebravou, Brezno, Čadca, Gelnica, Levice, Levoča, Piešťany, Púchov, Revúca, Skalica, Šaľa, Zvolen, jeden prípad zaznamenali okresy Detva, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Lučenec, Medzilaborce, Myjava, Sabinov, Senica.

„Medzi pozitívnymi je 290 žien a 262 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 90 rokov,“ spresnil rezort zdravotníctva.

Štatistický prehľad vývoja úmrtnosti v súvislosti s koronavírusom

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou nariadil doteraz celkovo 247 pitiev z dôvodu podozrenia z úmrtia v súvislosti s koronavírusom. Prehliadajúci lekári pri úmrtí pacienta s podozrivými symptómami mimo nemocničných zariadení využívajú COVID protilátkové ako aj PCR testy na účinnú identifikáciu úmrtí, čím prispievajú k odhaleniu a eliminácii možného komunitného šírenia v mieste úmrtia. Končenú primárnu príčinu úmrtia v mnohých prípadoch okrem pitvy určujú ďalšie histopatologické, imunohistochemické a virologické vyšetrenia.

Podľa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou počet úmrtí v súvislosti s koronavírusom v druhej vlne (posledné 2 mesiace) narástol oproti prvej vlne (5 mesiacov) o 125 %. Len za ostatné 3 týždne úrad prešetruje 36 úmrtí, čo predstavuje nárast o 45 % z celkového počtu úmrtí od začiatku pandémia ochorenia COVID-19.

Priemerný vek pacientov bol v prvej vlne 80 rokov a druhej vlne sa znížil na 70 rokov.

Viac o téme: SlovenskoNákazaCovid-19KoronavírusNové prípady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu