Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obvinený Makó spolupracuje s políciou: Žiadne informácie! Prokurátor vyhlásil na prípad embargo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Dozorujúci prokurátor vydal 22. septembra 2020 vo veci, kde je stíhaný aj Ľudovít Makó v súvislosti so zločineckou skupinou takáčovci pokyn, že si Úrad špeciálnej prokuratúry vyhradzuje embargo na poskytovanie informácií v predmetnej veci.

Prokurátor tak urobil po tom, čo sme priniesli informáciu o tom, že Makó sa rozhodol spolupracovať s políciou. Nasvedčuje tomu aj fakt, že proti rozsudku, ktorý ho poslal do väzby, nepodal sťažnosť.

ODHALENIE Väzobne stíhaný Ľudovít Makó začal spolupracovať s políciou! Skončí vysokopostavený prokurátor za mrežami?

"Uvedeným embargom je výlučne sledovaný účel trestného konania, ktorým je odhalenie trestnej činnosti a jej páchateľov. Upozorňujeme médiá a verejnosť, že akékoľvek informácie, ktoré boli v médiách publikované, boli z neoverených a neoprávnených zdrojov. Vyzývame médiá aby boli zdržanlivé v uverejňovaní informácií v predmetnej trestnej veci, ako aj osobám v nej vystupujúcim, pretože vec je v štádiu neverejného prípravného konania. Kým to procesná situácia neumožní nebudeme poskytovať ani komentovať žiadne informácie," informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Obvinený Makó spolupracuje s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Tri nezávislé zdroje nám potvrdili, že bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy začal za mrežami väzobnej cely spolupracovať s políciou. Policajti ho navštívili včera popoludní. Ako prvé mal Makó vysloviť meno vysokopostaveného prokurátora, ktorý sa mal podieľať na trestnej činnosti.

V súvislosti so spoluprácou Makóa s políciou sa totiž spomínajú aj mená vysokopostavených policajných funkcionárov, ktorí sa tiež mali na trestnej činnosti s bývalým šéfom Kriminálneho úradu finančnej správy podieľať. Zaujímavosťou je že pri domovej prehliadke Makóa vraj policajti nezaistili Makóov telefón, ktorý by mohol byť, tak ako telefón Mariána Kočnera kľúčovým pri vyšetrovaní trestnej činnosti.

Viac o téme: TakáčovciEmbargoProkurátorĽudovít MakóNásilná trestná činnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu