Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo 131 infikovaných, počet aktívnych prípadov presiahol tritisíc

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

BRATISLAVA - Na Slovensku za sobotu pribudlo 131 nových prípadov koronavírusu. V laboratóriách vykonali viac než 3 400 testov. Počet obetí sa nezmenil, vyliečilo sa ďalších 29 ľudí. Informácie zverejnil portál korona.gov.sk.

V sobotu pribudlo v našej krajine 131 pozitívne testovaných ľudí, vykonalo sa 3 443 testov. Vyliečilo sa ďalších 29 pacientov, celkovo sa už zotavilo 3 548 osôb. 

V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 120 ľudí, teda o piatich menej, než v predchádzajúci deň. Potvrdené ochorenie COVID-19 má 90 z nich. Na JIS je 9 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 10 ľudí.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:korona.gov.sk)

Celkový počet pozitívne testovaných na Slovensku doteraz je 6 677. Od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 412 248 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 zostáva na čísle 39. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 3090. Hodnota sedemdňového kĺzavého mediánu je na čísle 161.

Bratislava si drží neslávne prvenstvo

Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Bratislava (42), Prievidza (12), Senec (11), Košice (8), Malacky (5), Nové Zámky (5), Poprad (5), Trenčín (4), Žilina (4), Bánovce nad Bebravou (3), Banská Bystrica (3), Komárno (3), Nitra (3), Stará Ľubovňa (3), po 2 prípady v okresoch Dunajská Streda, Kežmarok, Michalovce a 1 prípad zaznamenali v okresoch: Košice a okolie, Levice, Námestovo, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Sabinov, Skalica, Snina, Spišská Nová Ves, Topoľčany, Trebišov, Tvrdošín a Zlaté Moravce.

Ide o 63 žien a 68 mužov vo veku od jedného do 84 rokov. Informoval o tom rezort zdravotníctva na sociálnej sieti.

 

Správu budeme aktualizovať.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:korona.gov.sk)

Viac o téme: PrípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu